Crypto-Prijzen.nl

JPMorgan analisten zeggen dat Ethereum (ETH) zijn toppositie in DeFi kan verliezen

JPMorgan analisten zeggen dat Ethereum (ETH) zijn toppositie in DeFi kan verliezen

Ethereum heeft problemen ondervonden met schaalbaarheid, en hoewel verwacht wordt dat Ethereum 2.0 dit probleem oplost, wordt de oplossing niet zo snel geleverd als andere rivaliserende netwerken groeien. Hoewel Ethereum (ETH/USD) de koning van de gedecentraliseerde financiën (DeFi) blijft, verliest het zijn dominantie in het gebied.

Analisten van JPMorgan bevestigden dit en zeiden dat de dominantie van Ethereum in de DeFi sector aan het afnemen is. De analisten merkten echter op dat Ethereum zijn dominantie zou kunnen herwinnen na de uitrol van Eth 2.0.

Ethereum verliest zijn dominantie

Analisten van de investeringsbank merkten op dat rivaliserende netwerken snel beter presteerden dan Ethereum. Deze netwerken omvatten Terra, Avalanche en Solana, die nu de sterkste rivalen van Ethereum zijn. Aangezien deze netwerken het komende jaar blijven groeien, loopt Ethereum steeds meer het risico te worden overschaduwd.

Volgens een Bloomberg rapport merkt Nikolaos Panigirtzoglou, een directeur bij de investeringsbank, op dat Ethereum momenteel goed is voor ongeveer 65% van het DeFi marktaandeel. Hoewel het nog steeds het grootste aandeel heeft, blijkt uit de cijfers dat het zijn dominantie verliest, aangezien het begin 2021 100% van het DeFi marktaandeel voor zijn rekening nam.

De analisten merkten verder op dat Ethereum zijn dominantie zou herwinnen na de Eth 2.0 upgrade. Dit gebeurt na de laatste fase van deze update, sharding wordt uitgevoerd. Dit zal in 2023 gebeuren. Tegen de tijd dat dit is bereikt, hadden echter andere projecten de markt kunnen domineren, gezien de snelle acceptatie die andere netwerken zoals Binance Smart Chain, Avalanche, Terra en Solana ontvangen.

“Met andere woorden, Ethereum bevindt zich momenteel in een intense race om zijn dominantie in de applicatieruimte te behouden, waarbij de uitkomst van die race naar onze mening nog lang niet bekend is”, merkten de analisten op.

JPMorgan analisten geven de voorkeur aan Ethereum boven Bitcoin

Terwijl analisten bij JPMorgan een positieve houding hebben getoond ten aanzien van Ethereum, is dit niet uitgebreid tot Bitcoin (BTC/USD). De CEO van de bankgigant, Jamie Dimon, is een van de grootste critici van Bitcoin. Hij heeft er eerder bij investeerders op aangedrongen om weg te blijven van de munt, en merkte op dat het “waardeloos” was.

In april 2021 verklaarden de analisten dat Ethereum beter presteerde dan Bitcoin, wat in de toekomst zou kunnen doorgaan. Bovendien merkten ze op dat Bitcoin een waardeopslag was, maar Ethereum had betere technologische ondersteuning.

The post JPMorgan analisten zeggen dat Ethereum (ETH) zijn toppositie in DeFi kan verliezen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*