Crypto-Prijzen.nl

Jon Cunliffe van BOE zegt dat crypto’s nog geen bedreiging vormen

Jon Cunliffe van BOE zegt dat crypto’s nog geen bedreiging vormen

Jon Cunliffe, de vice-gouverneur van de Bank of England (BoE), is naar buiten gekomen om te onthullen dat cryptocurrencies geen onmiddellijke bedreiging vormen voor de financiële stabiliteit. Cunliffe onthulde dit nieuws tijdens een interview op 14 juli en zei dat de cryptosector niet groot genoeg is om een systeemrisico te vormen voor het wereldwijde financiële systeem.

In het interview zei Cunliffe dat de speculatieve boom van de cryptomarkt erg merkbaar is. Hij denkt echter niet dat het niet verder is gegaan dan het niveau waarop het de financiële stabiliteit of het bestaande financiële systeem kan aantasten. Volgens hem is de impact van het sterk speculatieve karakter op dit moment sterker zichtbaar in de retailsector. Daartoe waarschuwde hij dat beleggers die besluiten zich op cryptomarkten te verdiepen, bereid moeten zijn om hun geld te verliezen, omdat crypto’s zoals Bitcoin (BTC/USD) niet worden ondersteund door fysieke activa.

Cunliffe voegde eraan toe dat crypto speculatie alleen als een bedreiging kan worden beschouwd als het van de detailhandel naar de groothandel gaat. Volgens de functionaris van de centrale bank zou een dergelijke ontwikkeling de financiële sector blootstellen aan risico’s die de stabiliteit van de sector zouden kunnen aantasten.

Verschillende sentimenten over crypto’s

Hoewel Cunliffe niets mis vindt met stablecoins, digitale activa gekoppeld aan fysieke activa, zei hij dat de internationale gemeenschap normen zou moeten ontwikkelen die hen onderscheiden van andere crypto’s. Bovendien is hij van mening dat de internationale gemeenschap moet werken aan beleid dat de stablecoin industrie reguleert.

Aan de andere kant is de vice-gouverneur van de People’s Bank of China (PBoC), Fan Yifei, van mening dat cryptocurrencies, met name stablecoins, een aanzienlijke bedreiging vormen voor financiële systemen. Volgens hem is PBoC van plan de uitbreiding van wereldwijde stablecoins in China te beperken om het monetaire systeem van het land tegen deze dreiging te beschermen.

De verschillende sentimenten van beide centrale bankfunctionarissen zijn echter niet bepaald een verrassing, aangezien China en het VK verschillende benaderingen hebben om met de crypto ruimte om te gaan. Terwijl het VK probeert de beste manier te vinden om met de snelgroeiende activaklasse om te gaan, verbood China cryptohandel in 2017 en verbood het dit jaar Bitcoin mining.

Wat de digitale valuta’s van de centrale bank (CBDC’s) betreft, komt China na meerdere succesvolle tests dichterbij de uitgifte van zijn digitale yuan. Aan de andere kant kondigde de Chancellor of the Exchequer of England eerder deze maand aan dat de Bank of England het potentieel van een CBDC evalueert.

The post Jon Cunliffe van BOE zegt dat crypto’s nog geen bedreiging vormen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*