Crypto-Prijzen.nl

Jim Cramer verkoopt Ether om speculatie te voorkomen

Jim Cramer verkoopt Ether om speculatie te voorkomen

Jim Cramer van CNBC schreef maandag een kortetermijntop aan cryptomarkten toe aan de op handen zijnde lancering van ProShares, dat op het punt staat het eerste op de beurs verhandelde Bitcoin futuresfonds in de VS te worden, meldde CNBC. De gastheer van “Mad Money” besloot te bezuinigen op zijn Ether aandelen, hoewel de prijs van Ethereum (ETH/USD) stijgt. Hij zei:

Cryptocurrencies, ze zijn niet meer te stoppen, en zelfs als iemand die ervan houdt, denk ik dat ze de definitie zijn geworden van speculatieve rangorde. Je zou kunnen zeggen dat ze stijgen omdat mensen zich willen verzekeren tegen inflatie, maar ik denk dat ze stijgen omdat er een crypto ETF wordt gelanceerd en mensen van tevoren willen kopen. Als ik gelijk heb, zou morgen (dinsdag 19 oktober 2021) heel goed de piek kunnen zijn voor crypto, en daarom heb ik vandaag een achtste van mijn Ethereum positie verkocht.

Vorige week gaf de marktcommentator aan dat hij misschien wat Ether posities zou verkopen als een Bitcoin gerelateerde ETF zou gaan handelen, maar de opmerkingen van gisteren bieden inzicht in zijn specifieke handelsbeslissing.

Ether heeft de afgelopen maanden een rally gemaakt

Het token van Ethereum is de afgelopen maanden sterk gestegen. Half mei veranderde het van eigenaar voor meer dan $ 4.000. Eind juli was het gedaald tot onder de $ 1.800. Op het moment van schrijven wordt het verhandeld op $ 3.807. Sinds de lancering is Ether met ongeveer 400% gestegen. Bitcoin (BTC/USD), ’s werelds grootste cryptocurrency naar marktwaarde, wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $ 62.238.

Eerste Bitcoin ETF begint vandaag met handelen

De eerste Bitcoin ETF van ProShares zal de Bitcoin futures markt volgen en vandaag beginnen met handelen op de NYSE onder de ticker “BITO”, bevestigde ProShares. ProShares CEO Michael L. Sapir zei:

Wij zijn van mening dat een groot aantal beleggers reikhalzend heeft uitgekeken naar de lancering van een Bitcoin ETF na jaren van inspanningen om er een te lanceren. BITO zal de blootstelling aan Bitcoin openen voor een groot segment van beleggers die een effectenrekening hebben en zich op hun gemak voelen bij het kopen van aandelen en ETF’s, maar niet de moeite en leercurve willen doorlopen van het opzetten van een ander account bij een cryptocurrency aanbieder … of bezorgd zijn dat deze providers mogelijk niet gereguleerd zijn en onderhevig zijn aan veiligheidsrisico’s.

The post Jim Cramer verkoopt Ether om speculatie te voorkomen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*