Crypto-Prijzen.nl

Jim Cramer van CNBC zegt dat Dogecoin (DOGE) een security is

Jim Cramer van CNBC zegt dat Dogecoin (DOGE) een security is

Jim Cramer, een eenmalige hedgefondsbeheerder en de gastheer van CNBC’s Mad Money, is van mening dat Dogecoin (DOGE/USD) een beveiliging is en dat mensen voorzichtig moeten zijn bij het investeren in het token. Hij deelde zijn gevoelens door middel van een tweet op 20 januari, en merkt op dat investeren in de 11e grootste cryptogeld een gevaarlijke onderneming is.

Zijn kijk op DOGE komt waarschijnlijk voort uit het feit dat het DOGE netwerk elke dag veel nieuwe munten print, 14,4 miljoen tokens om precies te zijn. Het Bitcoin netwerk (BTC/USD) slaat daarentegen slechts ongeveer 900 munten per dag.

De DOGE gemeenschap bekritiseerde echter de opvattingen van Cramer over de meme-munt, met de maker Billy Markus, die Shibetoshi Nakamoto op Twitter volgt, en spoorde hem aan om te leren hoe de blockchain werkt. Markus voegde eraan toe dat de gemeenschap al weet hoeveel munten in omloop zijn en hoeveel het netwerk elke dag creëert.

Markus merkte verder op dat de informatie in de openbare code op de openbare blockchain staat, wat betekent dat iedereen er gemakkelijk toegang toe heeft.

Neeraj Agrawal, de directeur communicatie bij Coin Center, vond het ook absurd dat Cramer gelooft dat de crypto ruimte de SEC nodig heeft om erachter te komen hoeveel DOGE tokens er in omloop zijn.

DOGE slaagt niet voor de Howey test

Preston Byrne, een Anderson Kill partner die gespecialiseerd is in gedecentraliseerde protocollen, wees erop dat de bewering van Cramer dat DOGE een beveiliging is, onjuist is.

Hij wees erop dat,

Wanneer we vragen of een token wordt gereguleerd als een waardepapier, eigenlijk een ‘investeringscontract’, volgens de Amerikaanse federale wetgeving, draait de vraag om de vraag of het ding een contract, transactie of regeling is waarbij geld wordt geïnvesteerd in een gemeenschappelijke onderneming met de verwachting van winst die voortvloeit uit de inspanningen van een promotor of derde partij.

Byrne voegde eraan toe dat DOGE’s anarchistische, grappige start en het ontbreken van een centrale coördinerende entiteit betekent dat het de Howey test niet doorstaat. Hiertoe concludeerde hij dat het token niet kwalificeert als een beveiliging, wat betekent dat het niet onder de regelgevende reikwijdte van de SEC valt.

Dit nieuws komt terwijl DOGE betreurenswaardig blijft presteren te midden van de marktbrede bearish trend. Op het moment van schrijven wordt het token met hondenthema verhandeld op $ 0,1532 na 7,03% van zijn waarde te hebben verloren in de afgelopen 24 uur.

La notizia Jim Cramer van CNBC zegt dat Dogecoin (DOGE) een security is era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*