Crypto-Prijzen.nl

JD.com accepteert China’s CBDC voor betaling op Singles Day

JD.com accepteert China’s CBDC voor betaling op Singles Day

JD.com, een e-commercegigant, is begonnen met het accepteren van China’s CBDC als betaling op zijn platform tijdens Singles’ Day, een onofficiële Chinese feestdag en winkelseizoen. Hoewel de digitale renminbi (e-CNY) nog niet landelijk is gelanceerd, toont de stap van JD.com om deze tijdens de feestdagen te omarmen, aan dat het land aandringt op grootschalige tests van de CBDC.

Volgens JD hebben meer dan 100.000 mensen e-CNY gebruikt voor de toepassing ervan tijdens de Singles’ Day promotieperiode, die begon op 31 oktober en naar verwachting vandaag afloopt. JD werkte in deze periode samen met China Construction Bank om e-CNY te accepteren.

Naar verluidt biedt het zoeken naar e-CNY op het JD platform gebruikers aanwijzingen om de Chinese digitale valuta applicatie te downloaden. Door deze stap te voltooien, krijgen gebruikers $ 2,34 (£ 1,75) aan e-CNY om op het platform te besteden.

Door de CBDC tijdens Singles’ Day te testen, wil de Chinese overheid zien hoe e-CNY eerlijk zal zijn in een grootschalige omgeving. Dit komt omdat de feestdag beroemd is vanwege e-commercegiganten die enorme kortingen bieden en verkopen registreren ter waarde van miljarden dollars.

China blijft aandringen op de goedkeuring van zijn CBDC

Dit nieuws komt nadat JD eerder dit jaar samenwerkte met het staatsbedrijf Bank of Communication om aan te dringen op de invoering van e-CNY. Deze samenwerking zag de Bank of Communications $ 3,10 miljoen (£ 2.310.000) ter waarde van de CBDC voor inwoners van Shanghai en Suzhou weggeven. Bij de actie hielp JD met het verspreiden van rode enveloppen, elk met 20 yuan en een JD.com coupon ter waarde van 20 yuan.

Daarvoor was JD in december vorig jaar het eerste online platform dat e-CNY accepteerde. In april van dit jaar zei het bedrijf dat het een deel van zijn personeel in het CBDC had betaald. Tussen december vorig jaar en juni van dit jaar hebben meer dan 450.000 mensen e-CNY op JD.com gebruikt en meer dan $ 15,6 miljoen (£ 11,65 miljoen) uitgegeven. JD heeft sindsdien geen details vrijgegeven over de uitgaven van e-CNY.

Nu de Olympische Winterspelen dichterbij komen, dringt China steeds meer aan op de massale acceptatie van zijn CBDC. Deze inspanningen werden controversieel nadat een rapport onthulde dat het land Amerikaanse bedrijven dwong om e-CNY te omarmen. Volgens het rapport dwong China McDonald’s om de reikwijdte van het testen van de CBDC uit te breiden, ondanks het feit dat er al 270 restaurants zijn die het testen.

The post JD.com accepteert China’s CBDC voor betaling op Singles Day appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*