Crypto-Prijzen.nl

Jamie Dimon twijfelt aan de levensvatbaarheid van Bitcoin

Jamie Dimon twijfelt aan de levensvatbaarheid van Bitcoin

Chief Executive Officer van JPMorgan Jamie Dimon blijft kritisch over de hype rond Bitcoin (BTC/USD). Tijdens een evenement op maandag verklaarde hij dat Bitcoin “waardeloos” is.

Hoewel Dimon nog steeds niet overtuigd is van de levensvatbaarheid en het gebruik van Bitcoin, is zijn bank zaken gaan doen met klanten die toegang hebben tot de crypto activa.

“We kunnen het [bitcoin] niet in bewaring geven, maar we kunnen klanten legitieme, zo schoon mogelijke toegang geven”, verklaarde hij tijdens het evenement.

Dimon’s standpunt over crypto staat in schril contrast met het standpunt in de financiële sector, aangezien meer reguliere organisaties meedoen aan de race om betrokken te raken bij Bitcoin.

’s Werelds grootste crypto-activum bevindt zich de afgelopen weken op het bullish niveau, aangezien de marktkapitalisatie $ 1,1 biljoen bedraagt.

Dimon zegt dat de overheid Bitcoin zal reguleren

Dimon voegde eraan toe dat de verschillende problemen met Bitcoin alleen maar betekenden dat het onvermijdelijk is voor de overheid om het te reguleren. Dergelijke voorschriften zullen zowel voor belastingdoeleinden, bankreguleringsdoeleinden als ter bestrijding van het witwassen van geld zijn.

Het is geen geheim dat Dimon erg kritisch is geweest over Bitcoin. Hij heeft controversiële discussies aangewakkerd nadat hij Bitcoin fraude had genoemd en later zijn verklaring ingetrokken.

Terwijl hij werd ondervraagd over het standpunt van JPMorgan over Bitcoin, zei hij.

Onze klanten zijn volwassenen. Ze zijn het er niet mee eens. Dat is wat markten maakt.

Hij voegde eraan toe dat de bank niet in de positie is om crypto voor klanten te bewaren, maar wel toegang kan bieden.

In 2019 verklaarde JPMorgan dat het een digitale valuta ging lanceren die bekend staat als JPM Coin. In augustus 2021 begon het met het aanbieden van toegang tot klanten voor vermogensbeheer na het creëren van een nieuwe eenheid van blockchain projecten in oktober 2020.

Dimon zegt dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft

Dimon is al lang tegen de groeiende populariteit van Bitcoin en geeft af en toe redenen voor zijn sterke standpunt tegen de belangrijkste crypto activa.

En onlangs, terwijl hij sprak met de Chief Executive Officer van Axios, Jim VandeHei, zei hij dat Bitcoin geen intrinsieke waarde heeft. Hij voegde eraan toe dat sommige rechtsgebieden het binnenkort illegaal kunnen maken, net zoals China de stap al heeft gezet.

Afgezien van China zijn andere landen begonnen met het opzetten van beleid dat Bitcoin en cryptocurrencies zal reguleren. Hun grootste zorg is het toegenomen gebruik van crypto voor het witwassen van geld.

The post Jamie Dimon twijfelt aan de levensvatbaarheid van Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*