Crypto-Prijzen.nl

Jack Dorsey’s Square publiceert whitepaper over Bitcoin DEX

Jack Dorsey’s Square publiceert whitepaper over Bitcoin DEX

Jack Dorsey, de CEO van Twitter en Square, had eerder plannen onthuld om een Bitcoin gedecentraliseerd handelsplatform (DEX) te lanceren. De plannen zijn werkelijkheid geworden nadat Dorsey vrijdag een whitepaper heeft uitgebracht waarin de routekaart wordt beschreven voor de ontwikkeling van Square’s gedecentraliseerde Bitcoin beurs, genaamd tbDEX.

tbDEX zal gebaseerd zijn op een betrouwbaar model, in tegenstelling tot de meeste gedecentraliseerde handelsplatforms. Het biedt geen governance token, maar in plaats daarvan een berichtenprotocol dat vertrouwen in relaties brengt zonder een federatie te gebruiken om toegang te krijgen.

tbDEX zal niet zo gedecentraliseerd zijn

In de whitepaper stond dat de tbDEX niet zou komen met het decentralisatieniveau dat aanwezig is op andere handelsplatforms. Een van de kenmerken die het niveau van decentralisatie belemmeren, is dat gebruikers moeten voldoen aan een ken-uw-klant vereiste.

Deze voorschriften zullen ervoor zorgen dat gebruikers zullen voldoen aan de voorschriften die in verschillende regio’s worden aangeboden. Bovendien heeft het beperkte functionaliteit, omdat het alleen gebruikers in staat stelt om hun portemonnee aan de DEX te koppelen en munten tussen elkaar te ruilen.

Bovendien zullen de transacties op het platform ook worden geanalyseerd met behulp van een analysetool. De whitepaper stelt voor dat de analysetool ofwel in het platform wordt ingebouwd, ofwel via een derde partij. Het forensische gedeelte is een controversieel onderwerp in de cryptosector die streeft naar decentralisatie en anonimiteit.

Via een analysesysteem zullen autoriteiten gemakkelijk openbare portemonnee adressen en de KYC gegevens op het platform kunnen koppelen, waardoor de echte identiteit van de transactiepartijen wordt onthuld. Regelgevers vragen echter om dergelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat cryptocurrencies niet worden gebruikt voor illegale activiteiten.

tbDEX heeft zijn voordelen

Hoewel de gecentraliseerde kenmerken van deze beurs in de hele sector tot discussie hebben geleid, hebben ze ook steun gekregen van enkele leden van de crypto gemeenschap. Ten eerste zal het de enige DEX zijn met een sterk kader om illegale activiteiten aan banden te leggen.

De andere functie zijn terugboekingen, waarbij Square de bevoegdheid heeft om transacties op de DEX terug te draaien. Dit zal een grote bijdrage leveren aan het terugdringen van tapijttrekkingen die steeds vaker voorkomen in de DeFi sector. Ook nodigt Square mensen uit om feedback te geven op deze whitepaper.

The post Jack Dorsey’s Square publiceert whitepaper over Bitcoin DEX appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*