Crypto-Prijzen.nl

Jack Dorsey zegt dat Square een open-source mijnsysteem kan bouwen

Jack Dorsey zegt dat Square een open-source mijnsysteem kan bouwen

Square, een betalingsplatform, zou een Bitcoin miningsysteem (BTC/USD) kunnen ontwikkelen dat zich richt op de gemiddelde belegger. Volgens de CEO van Square, Jack Dorsey, zal het nieuwe systeem helpen het Bitcoin mijnsysteem wereldwijd te decentraliseren.

Square is al bezig met het maken van een Bitcoin hardware portemonnee. Dorsey, die ook een Bitcoin maximalist is, heeft een voortrekkersrol gespeeld bij verschillende ontwikkelingen met betrekking tot Bitcoin.

Decentralisatie van het mijnbouwproces

In een Twitter thread heeft Dorsey gedetailleerd beschreven hoe dit mijnsysteem zal werken als het wordt gelanceerd en waarom het systeem nodig is. Qua functionaliteit zal het systeem open source zijn en gebruik maken van ‘custom silicon’, dit zijn speciaal gemaakte ASIC’s.

Dorsey is een groot voorstander geweest van het bevorderen van decentralisatie in de crypto ruimte. Het mijnsysteem zal worden ontwikkeld in samenwerking met de ontwikkelaars en de gemeenschap. Dit is hetzelfde model dat wordt gebruikt om de Bitcoin hardware portemonnee te ontwikkelen.

Wat betreft de redenen voor het ontwikkelen van een dergelijk systeem, verklaarde Dorsey dat het de beveiliging van het Bitcoin netwerk in de loop van de tijd zou kunnen verbeteren. Bitcoin mining is overgelaten aan spelers met toegang tot bronnen vanwege de grote hoeveelheid hash kracht die nodig is om een groot rendement te behalen.

Dorsey stelt ook dat Bitcoin mining niet energie-intensief hoefde te zijn. Nadat China mijnbouw verbood, is de schade van Bitcoin mijnbouw voor het milieu afgenomen, omdat mijnwerkers overstappen op milieuvriendelijke energiebronnen. De VS is momenteel het belangrijkste mijnbouwknooppunt en de brede toegang tot hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie is goed nieuws voor milieuvriendelijke mijnbouw.

Dorsey heeft ook verklaard dat mijnbouwactiviteiten niet toegankelijk zijn voor de gemiddelde persoon. “Er is tegenwoordig niet genoeg stimulans voor individuen om de complexiteit van het runnen van een mijnwerker voor zichzelf te overwinnen. Wat zijn de grootste belemmeringen voor mensen die mijnwerkers runnen?” zei Dorsey in de draad.

Square is ook begonnen met onderzoeken naar het Bitcoin-mijnsysteem. Het team dat bij het onderzoek van het project zal worden betrokken, omvat Jesse Dorogusker. In zijn verklaring verklaarde Dorogusker dat het team de onderzoeken zal starten door,

Prototyping van efficiënter silicium, hashing algoritmen en vermogensarchitecturen.

Jack Dorsey als een grote Bitcoin supporter

Dorsey, die ook de CEO van Twitter is, is een van de meest invloedrijke Bitcoin supporters geweest. Tijdens een dialoog met Elon Musk in juli liet Dorsey doorschemeren dat Bitcoin “wereldvrede zou kunnen creëren”. Hij heeft ook eerder verklaard dat Bitcoin een van de grootste projecten van zijn leven is.

Om Bitcoin te ondersteunen, heeft Dorsey de infrastructuur van het netwerk verbeterd met behulp van het betalingsbedrijf Square. Hij heeft ook Twitter gebruikt om Bitcoin te promoten. Vorige maand lanceerde hij de Bitcoin fooifunctie op het social media platform.

The post Jack Dorsey zegt dat Square een open-source mijnsysteem kan bouwen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*