Crypto-Prijzen.nl

Jack Dorsey hernoemt Square in Block nadat hij ontslag nam bij Twitter

Jack Dorsey hernoemt Square in Block nadat hij ontslag nam bij Twitter

Square heeft aangekondigd dat het zijn naam zal veranderen in Block om zich te concentreren op technologieën zoals blockchain en verder te gaan dan betalingsverwerking. Het bedrijf is nu op zoek naar een rebranding in Block.

Het bedrijf heeft verklaard dat zijn nieuwe naam op 10 december live zal gaan, terwijl het ook de vooruitgang erkent die het bedrijf heeft gemaakt. Het bedrijf zal blijven handelen op de New York Stock Exchange onder de ticker SQ.

Square verandert in Block

De mede-oprichter en CEO van het bedrijf, Jack Dorsey, gaf commentaar op deze rebranding en verklaarde,

Block is een nieuwe naam, maar ons doel van economische empowerment blijft hetzelfde. Hoe we ook groeien of veranderen, we zullen doorgaan met het bouwen van tools om de toegang tot de economie te vergroten.

Square is in 2009 opgericht door Dorsey en is een bedrijf voor betalingsoplossingen dat persoonlijke betalingen mogelijk maakt. Het fungeert ook als een kaartlezer waarmee mensen creditcardbetalingen via hun smartphones kunnen accepteren.

Square is gevestigd in San Francisco en biedt een verscheidenheid aan bankdiensten. Het heeft een bankcharter waarmee het crypto- en aandelenhandeldiensten kan aanbieden, terwijl het ook een peer-to-peer app voor digitaal bankieren en een leenplatform voor kleine bedrijven heeft.

Square heeft al Afterpay, een BNPL dienstverlener, overgenomen. Het gelieerde bedrijf, Square Crypto, zal ook zijn naam veranderen in Spiral.

Dorsey neemt ontslag bij Twitter

Op maandag kondigde Dorsey aan dat hij ontslag nam bij Twitter en dat hij niet langer de CEO van het bedrijf zou zijn. Dorsey is sinds 2015 de CEO van de twee bedrijven.

Dorsey verklaarde dat het social media platform volwassen was om van de oprichters te verhuizen in een Twitter bericht. Door zijn ontslag krijgt hij ruimschoots de tijd om zich op de groei van Square te concentreren. Dorsey is een van de meest uitgesproken crypto supporters.

De recente rebranding van Square kwam ongeveer een maand nadat Facebook aankondigde dat het zijn naam zou veranderen in Meta om het bedrijf in staat te stellen de metaverse te lanceren.

Square heeft dit jaar een opmerkelijke groei doorgemaakt. Het was een van de best presterende bedrijven in 2020 na de mainstream adoptie van digitale betalingen. De aandelen van het bedrijf daalden in 2020 echter met ongeveer 2%.

The post Jack Dorsey hernoemt Square in Block nadat hij ontslag nam bij Twitter appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*