Crypto-Prijzen.nl

Jack Dorsey deelt zijn plan om een Bitcoin DEX te bouwen

Jack Dorsey deelt zijn plan om een Bitcoin DEX te bouwen

Sinds het tijdperk van DeFi begon, waren er talloze gedecentraliseerde beurzen op verschillende blockchains die zijn gegroeid om populariteit op CEX niveau te zien. Geen van hen is nog zo groot als Binance of Coinbase, maar ze groeien snel.

Al die beurzen hebben echter een grote tekortkoming: ze kunnen alleen munten ontvangen die op hun eigen ketens zijn ontwikkeld. Aangezien Bitcoin (BTC/USD) geen ontwikkelingsplatform is, betekent dit dat er geen DEX is die BTC kan verhandelen. Er zijn natuurlijk alternatieven voor BTC, zoals Wrapped Bitcoin (wBTC), maar voor veel mensen – waaronder Twitter en Square CEO, Jack Dorsey – is dat het gewoon niet.

Dorsey herkende de wens om Bitcoin op een gedecentraliseerde manier te laten handelen en kwam op een idee om het zelf te maken. Of liever, om zijn platform, Square, te gebruiken om het te doen. In zijn recente tweet, afgelopen vrijdag gepubliceerd, zei Dorsey dat het project zich zou richten op het bouwen van een gedecentraliseerde beurs specifiek voor BTC.

De leider van het project, Mike Brock van Square, is van plan het gemakkelijk te maken om niet-bewarende portefeuilles overal ter wereld te financieren via een platform, om op- en afritten naar BTC te bouwen. Bovendien zal het bedrijf “Bitcoin native, van top tot teen” zijn. Het project zal 100% open-source en zonder toestemming zijn, zonder bestuursmodel of stichting die het zal controleren.

De naam is TBD … of toch niet?

Zowel Dorsey als Brock gebruikten “TBD”, hoewel het onduidelijk blijft of de naam moet worden bepaald, of dat ze het gewoon gebruiken om de naam zelf aan te duiden, aangezien het zowel “To Be Determined” kan betekenen als “The Bitcoin DEX”, of een andere variant ervan.

In wezen is het idee voor de fiat DEX iets waarvan de eindgebruikers niet eens hoeven te weten dat het er is. Ondertussen zal het voor elke portemonnee of service gemakkelijk zijn om ermee te integreren. Natuurlijk voegde Brock eraan toe dat de beurs volledig zal voldoen aan de KYC- en AML-vereisten.

Dorsey kondigde het idee oorspronkelijk in juli aan, hoewel hij zei dat het een “niet-bewarende, toestemmingsloze, gedecentraliseerde financiële dienst is met een primaire focus op Bitcoin”. Het project werd pas in zijn geheel onthuld – dat wil zeggen, wat tot nu toe bekend is – toen Square onthulde dat het de ontwikkeling van een open-source hardwareportemonnee voor Bitcoin wil onderzoeken.

The post Jack Dorsey deelt zijn plan om een Bitcoin DEX te bouwen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*