Crypto-Prijzen.nl

Israël gaat Ethereum (ETH) gebruiken om digitale shekel te bouwen

Israël gaat Ethereum (ETH) gebruiken om digitale shekel te bouwen

Voorlopig zijn centrale banken over de hele wereld nog bezig met het ontwikkelen en testen van hun eigen CBDC’s, maar er komen steeds nieuwe bij. De Bank of Israel, bijvoorbeeld, heeft naar verluidt zojuist een eigen cryptocurrency pilotprogramma gelanceerd, met plannen om een CBDC te creëren met behulp van het netwerk van Ethereum.

Het lijkt er echter op dat het project op een aantal uitdagingen zal stuiten.

Ethereum gebruiken voor CBDC testen

Tot nu toe zijn er verschillende grote landen die het voortouw nemen in de ontwikkeling van CBDC, waaronder China, Zweden, Japan en Frankrijk. Al deze landen werkten op dit moment al jaren aan hun eigen CBDC’s, dus ze hebben een behoorlijk voordeel op de nieuwkomers zoals de centrale bank van Israël.

Israël bevindt zich in de beginfase van CBDC ontwikkeling, volgens recente rapporten, en ze besloten om Ethereum (ETH/USD) te gebruiken. De CBDC projectmanager van de centrale bank, Yoav Soffer, legde uit dat ze besloten om ETH technologie te gebruiken voor een proef, niet omdat ze verwachten dat dit de technologie zal zijn die ze zullen gebruiken, maar omdat het beschikbaar was.

Het doel van deze proef is gewoon om te proberen de voor- en nadelen van digitale valuta te identificeren, en alleen al daarvoor is Ethereum net zo’n goede oplossing als al het andere.

De toenemende uitdagingen aangaan

Soffer zei echter dat het initiatief zeer uitdagend was. Hij wees op de complexiteit van het project, waardoor het moeilijk is om te voorspellen hoe lang het testen van het project zal duren, of wanneer het zal eindigen.

De uitdagingen zijn talrijk, te beginnen met onzekerheid over de vraag of een digitale valuta in de eerste plaats zou voldoen aan de behoeften van de lokale bevolking. De infrastructuur voor een dergelijk product is op de lange termijn niet klaar om te overleven en er is geen back-upoplossing voor het geval het netwerk uitvalt.

En natuurlijk moet de bank een CBDC creëren om toegankelijk en concurrerend te zijn ten opzichte van andere vormen van betalen.

The post Israël gaat Ethereum (ETH) gebruiken om digitale shekel te bouwen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*