Crypto-Prijzen.nl

Is Robinhood afhankelijk van Dogecoin? IPO aanvraag wijst op risico’s

Is Robinhood afhankelijk van Dogecoin? IPO aanvraag wijst op risico’s

De IPO aanvraag van Robinhood is een van de meest verwachte gebeurtenissen van deze zomer op de financiële markten, wat het zelfs zou zijn geweest zonder de onthulling dat de broker afhankelijk was van Dogecoin (DOGE/USD). Het meme-activum wordt beschouwd als een specifieke “risicofactor” voor potentiële investeerders in de IPO aanvraag, schrijft MarketWatch. Het platform zal worden verhandeld onder de ticker “HOOD” op Nasdaq.

De crypto business van Robinhood floreert, maar er zit een addertje onder het gras

Ondanks dat het een nieuwe activiteit is voor de broker, kwam volgens de IPO aanvraag 17% van de inkomsten van het platform in het eerste kwartaal van 2021 uit crypto. Daarentegen bedroeg dit cijfer in het laatste kwartaal van 2020 slechts 4%. Hoewel dit indrukwekkend klinkt en de indruk kan wekken van duurzame groei, zei Robinhood dat 34% van zijn volledige op transacties gebaseerde inkomsten uit cryptocurrency afkomstig was van Dogecoin.

Dogecoin steeg met meer dan 5.000% na Twitter vermeldingen door Elon Musk en andere prominente mensen, en werd een van de levendigste digitale activa. Als zodanig was de ene munt alleen al genoeg voor Robinhood om zijn potentiële IPO investeerders te waarschuwen dat de groei van cryptocurrency “kan vertragen of afnemen” in vier scenario’s, waaronder: 1) de markten voor Dogecoin verslechteren, 2) de prijs van Dogecoin daalt, 3) een groeiende negatieve perceptie van Dogecoin, en 4) rivaliserende cryptocurrency platforms beginnen toegang te bieden om Dogecoin te verhandelen.

DOGE 10 keer genoemd

In totaal werd Dogecoin 10 keer genoemd in de IPO aanvraag van Robinhood, wat erop kan wijzen dat het bedrijf vertrouwt op een stabiele DOGE prijs voor zijn groei. In context geplaatst, werd Bitcoin (BTC/USD) 21 keer genoemd, Ethereum (ETH/USD) 14 keer en Litecoin (LTC/USD) één keer. In feite werden munten die waardevoller zijn dan Dogecoin, zoals Cardano (ADA/USD), niet eens genoemd.

Is de afhankelijkheid van Robinhood van slechts één munt slecht voor zijn bedrijf? Volgens ten minste één deskundige zou dat kunnen. Hugh Tallents, een senior partner bij boetiekadviesbureau cg42, vertelde MarketWatch:

Met Dogecoin en enkele van de andere bizarre [memes] is het gewoon een videogame die zal eindigen met veel mensen die financieel zullen verliezen en Robinhood zal in het vizier zijn om dat mogelijk te maken.

The post Is Robinhood afhankelijk van Dogecoin? IPO aanvraag wijst op risico’s appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*