Crypto-Prijzen.nl

Is het veilig om Bitcoin Cash te kopen na de recente crash?

Is het veilig om Bitcoin Cash te kopen na de recente crash?

De prijs van Bitcoin Cash (BCH/USD) heeft de afgelopen maanden enorm onder druk gestaan. De munt wordt verhandeld op $ 556, wat ongeveer 25% onder het hoogste niveau in november is. Dientengevolge is de totale marktkapitalisatie gedaald tot meer dan $ 10 miljard en is de positie gedaald tot 22.

BCH en BTC correlatie

Bitcoin Cash is een cryptocurrency die in 2017 voortkwam uit een Bitcoin hard fork. Vanwege deze nauwe relatie hebben de BTC en BCH munten altijd een sterke correlatie gehad. Recent is hier echter verandering in gekomen. Terwijl Bitcoin een paar onder zijn hoogste punt ooit is, staat BCH ongeveer 86% van het hoogste niveau in 2017.

De correlatie tussen BTC en BCH werd toegeschreven aan het feit dat de laatste altijd goedkoper is geweest dan Bitcoin. Vandaag handelt BCH bijvoorbeeld op ongeveer $ 556, terwijl de BTC op meer dan $ 57.000 handelt.

Omdat veel cryptocurrency investeerders individuen zijn, beschouwden ze BCH daarom als een betere investering dan Bitcoin. Dezelfde correlatie deed zich voor tussen Bitcoin en Litecoin.

Het is nog steeds onduidelijk waarom de correlatie tussen de twee is vervaagd. Het is waarschijnlijk vanwege de stijgende vraag naar Bitcoin van institutionele beleggers. Deze week kondigde MicroStrategy bijvoorbeeld aan dat het meer Bitcoins kocht met een waarde van meer dan $ 420 miljoen. Als zodanig heeft de onbalans waarschijnlijk geleid tot meer vraag naar BTC.

Een andere reden waarom de Bitcoin Cash prijs is achtergebleven, is waarschijnlijk vanwege het gebrek aan nieuws. In tegenstelling tot de meeste cryptocurrencies zoals Avalanche en Algorand, haalt BCH nooit de krantenkoppen. Dit is een vergelijkbare situatie die zich voordoet in Monero en Litecoin. Zonder nieuws hebben beleggers niet de katalysator om te investeren.

Bitcoin Cash prijsvoorspelling

Bitcoin Cash price

De 1-dag grafiek laat zien dat de BCH prijs de afgelopen maanden sterk onder druk heeft gestaan. De munt bevindt zich iets onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen. Het handelt tussen de ondersteunings- en weerstandsniveaus op $ 470 en $ 730, terwijl de MACD iets onder het neutrale niveau is bewogen.

Daarom zal de Bitcoin Cash prijs waarschijnlijk lager uitkomen, aangezien bears zich richten op de belangrijkste ondersteuning op $ 470, het laagste niveau sinds 29 september.

The post Is het veilig om Bitcoin Cash te kopen na de recente crash? appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*