Crypto-Prijzen.nl

Is Dogecoin een goede koopkans in september 2022?

Is Dogecoin een goede koopkans in september 2022?

Dogecoin DOGE/USD is verzwakt van de recente hoogtepunten boven $0,09, geregistreerd op 16 augustus, tot $0,067. De huidige prijs staat rond de $0,070.

DOGE zou de komende dagen nog meer kunnen verzwakken, het sterke ondersteuningsniveau staat op $0,060, en als dit niveau niet behouden kan worden zou het volgende prijsdoel $0,050 of zelfs lager kunnen zijn.

Het grootste verkoopargument van Dogecoin blijft de robuuste community

Dogecoin (DOGE) is een open-source, peer-to-peer cryptocurrency die gebruikmaakt van blockchain-technologie en werd in december 2013 gelanceerd door programmeur Billy Markus en marketeer Jackson Palmer.

Dogecoin is geïnspireerd op een populaire meme die bekend staat als Doge, en net als elke andere cryptocurrency heeft DOGE een zwevende wisselkoers met veel digitale activa en kan het op dezelfde manier worden gekocht, verhandeld en ingewisseld voor contant geld of fysieke goederen.

De populariteit van deze cryptocurrency begon in de tijd dat ontwikkelaars net begonnen met het verkennen van de mogelijkheden naar aanleiding van de uitvinding van Bitcoin. Volgens Elon Musk is het enige dat deze munt verhindert om de “officiële valuta van internet” te worden, het hoge concentratieniveau onder enkele rijken.

Gezien het onbeperkte aanbod is DOGE misschien minder aantrekkelijk als investering, maar het wordt nog steeds het vaakst gebruikt bij online fooien via sociale netwerken zoals Reddit, waar DOGE wordt uitgewisseld tussen makers van inhoud en peers.

Het grootste verkoopargument van Dogecoin blijft de robuuste gemeenschap van enthousiaste fans, bekend als Shibes, die elkaar willen steunen, mensen leren over cryptocurrency, fondsenwerving, plezier maken, memes maken en bijzonder zijn.

Dogecoin (DOGE) is verzwakt na zijn recente hoogtepunten van 16 augustus 2022, en het risico van verdere dalingen is waarschijnlijk nog niet voorbij. Handelaren moeten er rekening mee houden dat als de prijs van Bitcoin weer onder de ondersteuning op $20000 daalt, dit een negatieve invloed zal hebben op Dogecoin.

Sterk ondersteuningsniveau op $0,060

De cryptomarkt blijft onder druk staan en waarschijnlijk is dit niet het beste moment om Dogecoin (DOGE) te kopen.

Volgens Markus Jalmerot, mede-oprichter en directeur van CryptoLists.com, zou de cryptomarkt nog een drastische uitverkoop kunnen ervaren na opmerkingen van St. Louis Federal Reserve President James Bullard, die het heeft over een nieuwe grote renteverhoging.

Markus Jalmerot, mede-oprichter en directeur van Crypto Lists Ltd, liet weten:

“Beleggers maken zich zorgen over het risico van een recessie, en als centrale banken agressief blijven optreden, kan dit de wereldeconomie mogelijk in een recessie brengen. In die situatie zouden Dogecoin (DOGE) en de meeste andere cryptocurrencies nog meer kunnen dalen.”

Bron: tradingview.com

Het sterke ondersteuningsniveau voor DOGE staat op $0,060. Als deze prijs niet behouden kan worden kan het volgende prijsdoel rond de $ 0,050 of zelfs lager zijn.

Conclusie

Dogecoin (DOGE) is verzwakt na zijn recente hoogtepunten van 16 augustus 2022, en het risico van verdere dalingen is waarschijnlijk nog niet voorbij. Handelaren moeten bedenken dat als de prijs van Bitcoin weer onder de $ 20000-ondersteuning daalt, Dogecoin op veel lagere prijsniveaus zou kunnen zijn.

Het bericht Is Dogecoin een goede koopkans in september 2022? verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*