Crypto-Prijzen.nl

Is Bitcoin puur een speculatief actief? Een voormalige Amerikaanse penningmeester denkt van wel

Is Bitcoin puur een speculatief actief? Een voormalige Amerikaanse penningmeester denkt van wel

Voormalig Amerikaanse penningmeester heeft haar stem toegevoegd aan het voortdurende debat over de toekomst van top cryptocurrencies. Naar haar mening is XRP superieur aan zowel Bitcoin (BTC/USD) als Ethereum (ETH/USD), hoewel er veel mensen zijn die het volledig oneens zijn met haar mening.

Volgens Rios zijn Ethereum en Bitcoin puur speculatieve activa in vergelijking met Ripple (XRP/USD).

Rios zegt dat XRP beter is dan BTC en ETH voor betalingen

De 43e Treasurer van de Verenigde Staten verklaarde dat XRP een belangrijke rol speelt bij het mogelijk maken van grensoverschrijdende betalingen. Volgens haar hebben de top twee crypto activa (BTC en ETH) geen overtuigende vergelijkbare waardepropositie.

Rios ondersteunt haar punt ook door de laatste actie van China te noemen om cryptohandel te verbieden. De Chinese regering is zeer serieus geweest in haar doelen om de activiteiten van de handel in digitale activa binnen de Chinese grenzen te onderdrukken. Het laatste verbod maakt deel uit van de lange lijn van FUD, aangezien de regering haar beslissing verdedigt op basis van crypto’s voortdurende facilitering van het witwassen van geld.

Kort na de aankondiging beleefde de cryptomarkt een lichte retracement voordat ze geleidelijk terugkaatste.

Nu is Rios een van de weinige mensen geworden die de levensvatbaarheid van activa zoals BTC en ETH in twijfel heeft getrokken, hoewel ze XRP al enkele maanden ondersteunt. Ze is niet alleen een supporter, maar maakt ook deel uit van de raad van bestuur van Ripple. Afgezien van het prijzen van XRP voor zijn rol bij het faciliteren van betalingen, heeft Rios ook zijn “geloofwaardigheid” geprezen in tegenstelling tot Bitcoin die de tagnaam heeft als “de valuta van misdaad op het dark web”.

Veel cryptoliefhebbers zijn het niet eens met Rios

Hoewel er maar weinig mensen zijn die de mening van Rios steunen, hebben veel crypto enthousiastelingen haar recente tweet in twijfel getrokken die beweert dat zowel Bitcoin als Ethereum alleen waarde vinden in speculatie. Vooral Bitcoin heeft over de hele wereld meer erkenning gekregen als een actief dat wordt gebruikt om betalingen te vergemakkelijken.

Het crypto activum dient nu als een digitale winkel van waarde voor veel individuen en organisaties. En onlangs heeft El Salvador het digitale activum als valuta aangenomen. Deze recente ontwikkelingen toonden aan dat Bitcoin niet alleen waardevol is als speculatief actief, maar zowel als waardeopslag als voor transactiedoeleinden.

The post Is Bitcoin puur een speculatief actief? Een voormalige Amerikaanse penningmeester denkt van wel appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*