Crypto-Prijzen.nl

Iran beveelt zelfs gelicentieerde crypto mijnwerkers om de productie onmiddellijk te stoppen

Iran beveelt zelfs gelicentieerde crypto mijnwerkers om de productie onmiddellijk te stoppen

Iran is onlangs begonnen met het maken van een aantal stappen om cryptomining onder controle te krijgen. Na een recent wetsvoorstel dat alle in het buitenland gedolven cryptocurrencies dreigde te verbieden, heeft het land zijn lokale mijnwerkers nu opnieuw bevolen de productie onmiddellijk stop te zetten.

Het land heeft eind mei een soortgelijke stap gezet vanwege stroomstoringen, en nu doet het het opnieuw. Volgens een rapport van het Tasnim News Agency verklaarde de eerste vice-president van het land onder Hassan Rouhani, Eshaq Jahangiri, dat het land zich waarschijnlijk aan deze beperking zal houden in ieder geval tot begin augustus. Tenminste, zo lang voorspellen de ambtenaren van het ministerie van Energie dat de elektriciteitsbeperkingen zullen duren.

Zoals gezegd heeft de Iraanse president in mei al cryptomining aangekondigd, waarbij hij opmerkt dat het pas in september zal worden toegestaan om energie te besparen tijdens de zomer. Nu herhaalde de VP hetzelfde en beweerde dat de ambtenaren alles zullen doen wat in hun macht ligt om ervoor te zorgen dat de elektriciteit niet wordt afgesneden op essentiële en belangrijke plaatsen.

Om dit te garanderen, moet de overheid mijnwerkers met een vergunning de productie volledig stopzetten.

Irans hardhandig optreden tegen illegale mijnwerkers

Cryptocurrency mijnbouw explodeert in Iran sinds 2019, toen het het stadium van een industriële activiteit bereikte. Sindsdien is het legaal, maar om het legaal te doen, moeten mijnwerkers een vergunning hebben en gereguleerd zijn.

Dat gezegd hebbende, er is ook geen tekort aan mijnwerkers zonder vergunning, waarvan sommige slechts een handvol installaties hebben gehad, terwijl anderen er duizenden hebben opgezet. Deze personen maakten illegaal gebruik van het elektriciteitsnet van Iran, wat de autoriteiten dwong tot een reeks invallen en hen dwong hun activiteiten stop te zetten, de apparatuur in beslag te nemen en de eigenaren te beboeten.

Tot op de dag van vandaag duurt de repressie nog voort. Ondertussen is Iran, zoals gezegd, ook van plan om het gebruik van betalingen met cryptocurrencies die buiten het land zijn gedolven, te verbieden. Als de recente wet wordt aangenomen, wordt de centrale bank van het land de belangrijkste regelgevende instantie voor de uitwisseling van digitale valuta.

The post Iran beveelt zelfs gelicentieerde crypto mijnwerkers om de productie onmiddellijk te stoppen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*