Crypto-Prijzen.nl

IoTeX CEO: ‘u bezit uw eigen privacy’

IoTeX CEO: ‘u bezit uw eigen privacy’

IoTeX (IOTX/USD) werd in 2017 geboren als een open-sourceproject met de missie om een gedecentraliseerd platform te creëren om open economie voor machines mogelijk te maken. Het IOTX token verbindt de fysieke en digitale wereld met als doel miljarden apparaten op zijn blockchain te faciliteren.

Invezz had onlangs de gelegenheid om IoTeX CEO Raullen Chai te interviewen om het blockchain internet of things (IoT) universum beter te begrijpen en wat investeerders van het bedrijf kunnen verwachten.

Gegevens worden zwaar gecontroleerd

Ongeveer 99% van de apparaten en de bijbehorende gegevens worden beheerd door een kleine minderheid van bedrijven, vertelde Chai aan Invezz. Deze omvatten de gebruikelijke verdachten zoals Google of Tesla. In feite kennen deze technische giganten hun gebruikers “waarschijnlijk beter dan jijzelf”.

Voordat hij IoTeX leidde, was Chai een senior software-engineer bij Google met andere technische ervaring bij Oracle en Uber. In tegenstelling tot Silicon Valley is IoTex ‘crypto-native’ en maakt het deel uit van de ‘sociale beweging tegen het traditionele paradigma’.

Chai zei dat hij gemotiveerd was om een oplossing te creëren voor het snelgroeiende IoT universum. Zijn visie is om het blockchain-netwerk te gebruiken om technologiebedrijven te verdrijven en de macht terug te geven aan de mensen. Hij zei:

De visie van Web 2.0 is om dit eigendom van gegevens, apparaten en financiële activa terug te geven aan hun eigenaren.

IoT in het komende decennium

Er vindt momenteel niet veel innovatie plaats in het IoT universum en de ruimte wordt steeds drukker tussen distributeurs, softwareontwikkelaars en anderen. Dit is geen ‘juist paradigma’ voor het komende decennium en daarna. Hij zei:

We hebben dus een soort vrijemarktsysteem nodig om de IoT apparaten en innovatie te laten groeien.

Ucam: ‘u bent eigenaar van uw privacy’

Ucam is ’s werelds eerste particuliere beveiligingscamera voor thuis die wordt aangedreven door de IoTeX blockchain. Huidige beveiligingscamera’s voor thuis zijn kwetsbaar voor hacks, in tegenstelling tot de camera van IoTex waar de blockchain het mogelijk maakt om een coderingssleutel te maken. Dit zorgt ervoor dat de rechtmatige gebruiker de enige is die toegang heeft tot de video’s van de beveiligingscamera’s.

De CEO zei:

U bezit uw eigen privacy, u bezit alle cameragegevens die door uw camera worden geproduceerd.

Pebble Tracker: praktijkgevallen

IoTex beschrijft zijn Pebble hardwareproduct als een veilig, multi-sensor, cellulair IoT prototypingplatform dat een fraudebestendig beveiligd element gebruikt om fenomenen uit de echte wereld om te zetten in verifieerbare en blockchain-ready gegevens.

Sommige van de gegevenspunten die het kan verzamelen, zijn onder andere snelheid, vochtigheid, temperatuur, koolstofdioxidegehalte.

De gegevens zijn fraudebestendig en worden naar de blockchain gestuurd. Een real-life use case is via een samenwerking met Travala. Een zakenreiziger kan Pebble gebruiken om automatisch te bewijzen dat hij naar de beoogde bestemming is gereisd en zijn werkgever kan de kosten automatisch vergoeden via een slim contract.

Een ander voorbeeld van Pebble’s use case is via een bedrijf genaamd Consensus Network dat HealthNet exploiteert, een blockchain aangedreven logistiek hulpmiddel dat zich richt op medische toeleveringsketens.

In dit geval maakt Pebble Tracker gebruik van realtime en vertrouwde gegevens om een deel van het supply chain-proces te automatiseren, samenwerking met meerdere belanghebbenden mogelijk te maken en onderbrekingen van de workflow te minimaliseren.

Wat kunnen we nog verwachten van IoTeX?

Een van de topprioriteiten voor IoTeX in de toekomst is het opstarten van het ecosysteem.

IoTeX is een open ecosysteem dat meer projecten aantrekt en de doelstellingen en belangrijkste resultaten (OKR) van het bedrijf zijn om tegen het einde van het jaar ten minste 100 projecten naar IoTeX te hebben, tegen ongeveer 20 vandaag.

Een ander initiatief heet “IoTeX 2.0”, dat erin bestaat het protocol voor de buitenwereld open te stellen. Hij zei:

Dit product wordt de gateway, of misschien een hub, voor IoTeX om te communiceren met apparaten en machines. Dus dit zal waarschijnlijk later dit jaar of Q1 volgend jaar uitkomen.

The post IoTeX CEO: ‘u bezit uw eigen privacy’ appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*