Crypto-Prijzen.nl

IOTA lanceert Shimmer Network nu ontwikkelaars proberen te bouwen tijdens bearmarkt

IOTA lanceert Shimmer Network nu ontwikkelaars proberen te bouwen tijdens bearmarkt

IOTA, dat volgens marktkapitalisatie net buiten de top 50 van cryptocurrencies staat en momenteel $900 miljoen waard is, kondigde vandaag de lancering aan van het Shimmer Network.

Het Shimmer Network is het toegewijde innovatienetwerk van IOTA. Simpel gezegd betekent dit dat alle tweaks, mogelijke upgrades en andere updates van het IOTA-protocol eerst op Shimmer worden getest.

Het zal ook een native token hebben, $SMR, dat wijst op een visie om uiteindelijk meer te worden dan een testnet. Door economische prikkels die rond het inheemse token zijn gebouwd, is de hoop dat meer kan worden aangetrokken door het snelgroeiende netwerk en dat het op een dag zijn eigen economische ecosysteem kan worden.

Bearmarkt

Het nieuws is dat er meer in cryptocurrency zit dan alleen prijskijken. Omdat de bearmarkt de markt stevig in de greep houdt, kan het gemakkelijk zijn om te vergeten dat er ongelooflijk veel innovatie gaande is in de ruimte. De whitepaper van Satoshi Nakamoto werd immers pas in 2008 uitgebracht. Daarvoor bestonden de woorden “blockchain” of “Bitcoin” niet.

Terugkijkend op eerdere berenmarkten in crypto, hebben veel projecten belangrijke bouwwerkzaamheden ondergaan in deze tijden van schijnbaar onvruchtbare actie. Ik denk altijd dat met name DeFi hier een mooie graadmeter voor is – het bestond nauwelijks toen de vorige bull run eind 2017 ten einde liep.

Natuurlijk hebben we deze keer markten die rood worden in alle activaklassen, aangezien de economie worstelt met stijgende rentetarieven, een crisis in de kosten van levensonderhoud en een zwak geopolitiek klimaat dat de energieprijzen onder druk zet. Dit maakt de macrosituatie ongekend wat crypto betreft. Toch is innovatie en bouwen op de lange termijn belangrijk, en dit nieuws past daarbij.

Grote ambitie

De lancering van Shimmer komt na maanden van uitgebreide bètatests. De recente upgrade van het Stardust-protocol op IOTA maakte het mogelijk, en de gemeenschap zal hopen dat dit kan leiden tot de oprichting van de eerste keten in een omgeving met meerdere ketens op basis van onfeilbare, parallelle Shimmer DAG.

De ambitie is groots, maar dat is het bijzondere aan crypto. We hebben talloze van dergelijke projecten zien crashen en verbranden, maar te midden van de as zijn er een paar nucleair geworden. Het is deze risico-opbrengstverhouding en de omvang van de potentiële verstoring die zoveel mensen naar de ruimte trekt.

De aandacht zal nu worden gericht op de lancering van dApps op Shimmer, de betrokkenheid van de gemeenschap en de voortdurende innovatie op het netwerk. Er zijn veel functies gepland, waaronder de mogelijkheid voor gebruikers om aangepaste Layer 1-tokens en NFT’s te minten, beheren, smelten of branden. Zoals ik al zei, het is een grootse ambitie en doorspekt met risico’s – vooral in het macroklimaat – maar wat is crypto zonder een droom?

Meer details over het project zijn hier te lezen in een blogpost van IOTA.

Het bericht IOTA lanceert Shimmer Network nu ontwikkelaars proberen te bouwen tijdens bearmarkt verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*