Crypto-Prijzen.nl

IOTA Foundation wordt een van de zeven ondernemingen in het EU blockchainproject

IOTA Foundation wordt een van de zeven ondernemingen in het EU blockchainproject

October update: should you buy or sell IOTA?

Naarmate de acceptatie van crypto en blockchain vordert, heeft de Europese Commissie besloten om haar blockchain initiatief te starten dat zal resulteren in een EU-breed DLT-platform. De Commissie heeft echter besloten een aantal projecten en bedrijven in dienst te nemen die zullen werken aan de ontwikkeling en het operationeel maken van het platform.

Een van de zeven projecten bleek de Iota Foundation te zijn, een non-profitorganisatie die haar open-source DLT-platform Tangle ontwikkelde. De Stichting zal de European Blockchain Services Infrastructure (EBSI) ondersteunen en helpen deze grensoverschrijdend te maken en te verbinden met overheden, bedrijven en burgers van verschillende Europese landen.

Het platform is bedoeld om te worden gebruikt voor het digitaal beheer van educatieve referenties, het opzetten van vertrouwde digitale audittrails, evenals zaken als traceerbaarheid van documenten, het delen van gegevens tussen autoriteiten, MKB financiën, digitale identificatie en dergelijke.

Het netwerk zelf zal bestaan uit knooppunten die gericht zijn op het uitvoeren van op de EU gerichte transacties, het uitbreiden van de EU toeleveringsketen door opkomende technologieën toe te passen en het verkleinen van de Europese CO2-voetafdruk. De knooppunten worden beheerd door de Europese Commissie zelf, met een 27-koppige EU-jurisdictie. Individuele leden van het European Blockchain Partnership in individuele regio’s zullen ook deelnemen.

De competitie voor de beste ontwikkelaar staat op het punt van beginnen

Interessant is dat de Iota Foundation samen met zes anderen werd gekozen uit in totaal 30 verschillende kandidaten die in november 2020 voor de rol solliciteerden. Na ontvangst van de EBSI-goedkeuring bereidt het project zich voor om een tweejarig proefproject te starten, met een subsidie van 6,2. miljoen EUR bestemd voor de zeven aanvragen.

In de komende twee jaar zullen de deelnemers rigoureuze tests ondergaan voor verschillende toepassingen, en degenen die de tests niet doorstaan of inefficiënt genoeg blijken te zijn, zullen worden geëlimineerd, met slechts twee projecten over voor de laatste ronde.

Het project dat alle fasen in de komende twee jaar met succes voltooit, ontvangt een servicevergoeding van 1,6 miljoen EUR, en het zal het enige project zijn dat aan de DLT-infrastructuur van de Europese Commissie zal werken en deze uiteindelijk zal opleveren.

The post IOTA Foundation wordt een van de zeven ondernemingen in het EU blockchainproject appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*