Crypto-Prijzen.nl

IOTA en EnergieKnip stimuleren energie efficiëntie in Nederland

IOTA en EnergieKnip stimuleren energie efficiëntie in Nederland

October update: should you buy or sell IOTA?

Het in Nederland gevestigde BlockchainLab Drenthe heeft grootschalige real-world adoptie van de IOTA blockchain geïntroduceerd, schreef IOTA (MIOTA/USD) op hun blog. EnergieKnip is een lokale munteenheid waarmee gegevens over milieuvriendelijke maatregelen in lokale woningen worden overgedragen en huiseigenaren worden beloond.

Tokens helpen de klimaatcrisis te bestrijden

Kan een lokale, op tokens gebaseerde valuta helpen de klimaatcrisis te bestrijden? BlockchainLab Drenthe is vastbesloten om daar achter te komen via EnergieKnip, dat zij voor de gemeente Emmen hebben ontwikkeld met behulp van IOTA technologie.

EnergieKnip, gelanceerd deze maand en verdeeld over 48.575 huizen gedurende vier weken, is de eerste lokale tokenvaluta die is ontwikkeld met behulp van IOTA en een belangrijk voorbeeld van het potentieel van deze laatste.

Wat doet EnergieKnip?

EnergieKnip beloont Emmenaren met digitale tokens voor het delen van data over energiebesparende maatregelen die ze thuis toepassen. Ze kunnen ze gebruiken om energiebesparende apparaten te kopen in lokale winkels.

Het doel van BlockchainLab Drenthe is om burgers voor te lichten over energiekwesties, de vraag naar energiebesparende apparaten te vergroten, hen aan te moedigen apparaten in hun huis te installeren om het totale nationale energieverbruik te verminderen, en het verzamelen van geanonimiseerde informatie over het energieverbruik in het gebied.

IOTA verlaagt de kosten en vergemakkelijkt transacties

BlockchainLab Drenthe werkte samen met IOTA als basis voor zijn tokenvaluta omdat IOTA de administratieve kosten van het opzetten van een lokale munt verlaagt, fraude voorkomt dankzij de transparante structuur en transacties faciliteert.

Adri Wischmann, medeoprichter van BlockchainLab Drenthe, zei:

We doen een duurzaamheidsproject met blockchain. Het gebruik van een protocol met een enorme energievoetafdruk zou zeer contraproductief (en onethisch) zijn. De energie efficiëntie, snelheid en het feit dat het gevoelloos is, maakten IOTA gemakkelijk het wapen bij uitstek om deze uitdaging aan te gaan. Dit is een mooie kans om mensen met allerlei negatieve vooroordelen over blockchain (grote energievoetafdruk, traag, duur) te laten zien dat er hele goede alternatieven zijn om mee te werken.

Hoe het werkt

De Emmenaren beantwoorden via een app vragen over energiebesparend gedrag en maatregelen in hun huishouden en ontvangen EnergieKnip munten of punten voor elk stukje informatie dat op de app wordt geüpload en naar de gemeente Emmen wordt gestuurd.

De punten of munten worden naar de portemonnee gestuurd en gebruikt om energiebesparende apparaten te kopen bij lokale retailers. Apparaten zijn onder andere radiatorfolie, led-verlichting en thermostaten.

The post IOTA en EnergieKnip stimuleren energie efficiëntie in Nederland appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*