Crypto-Prijzen.nl

IOHK directeur zegt dat meer dan 500 projecten Cardano (ADA) ontwikkelen

IOHK directeur zegt dat meer dan 500 projecten Cardano (ADA) ontwikkelen

Het Cardano netwerk lanceerde in september vorig jaar slimme contracten en een paar maanden later werd de eerste gedecentraliseerde applicatie, SundaeSwap, op het netwerk gelanceerd. Een IOHK manager heeft gezegd dat er momenteel meer dan 500 projecten op Cardano worden gebouwd.

Meer dan 500 projecten die voortbouwen op Cardano

Het Cardano netwerk implementeerde in september 2021 de Alonzo upgrade die slimme contracten naar Cardano bracht (ADA/USD). Alonzo was een van de cruciale ontwikkelingen in het Goguen tijdperk. Sinds de upgrade heeft het Cardano netwerk meer upgrades gezocht, waaronder de Orbis ZK Rollups.

De upgrades die op Cardano worden gelanceerd, hebben een breed scala aan projecten aangetrokken. Volgens de directeur Marketing en Communicatie van IOHK, Tim Harrison, bouwden DeFi, NFT en andere projecten voort op Cardano om de slimme contracten van het netwerk te gebruiken.

In een LinkedIn bericht zei Harrison:

Het Cardano ecosysteem blijft groeien, met nu meer dan 500 projecten die voortbouwen op Cardano – van NFT collecties tot DeFi leningen en nieuwe wallets. Props voor het hele IOG team dat het platform vooruit blijft helpen. Het was een bijzondere reis om hier te komen. En een pluim voor de innovatieve, gepassioneerde gemeenschap van bouwers die dit project tot nu toe heeft gebracht. We zijn nog maar net begonnen, weet je.

Harrison’s tweet had ook een cirkeldiagram dat de projecten liet zien die naar verwachting op het netwerk zouden worden gelanceerd. Uit de grafiek bleek dat NFT collecties het grootste aandeel hadden.

Opstoppingen op SundaeSwap

De lancering van de eerste DApp op Cardano, SundaeSwap, heeft de Cardano gemeenschap enthousiast gemaakt. De DEX ging eind januari live op Cardano, maar gebruikers begonnen te klagen over de congestie op het netwerk.

Na de lancering van de SundaeSwap DEX registreerde het Cardano netwerk een hoog transactieniveau en bereikte het bijna de volledige capaciteit. Dit riep vragen op bij gebruikers over het vermogen van het netwerk om meer projecten te ondersteunen.

Desalniettemin zal Cardano naar verwachting de Hydra upgrade lanceren die de schaalbaarheid van het netwerk zal vergroten en een hoge transactieverwerking zal bevorderen. Desalniettemin heeft dit geleid tot scepsis over het vermogen van Cardano om zich aan te passen aan de groeiende netwerken die zich meer richten op schaalbaarheid.

Het bericht IOHK directeur zegt dat meer dan 500 projecten Cardano (ADA) ontwikkelen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*