Crypto-Prijzen.nl

Inveniam maakt gebruik van Chainlink om eigen data naar blockchains te brengen

Inveniam maakt gebruik van Chainlink om eigen data naar blockchains te brengen

Het Amerikaanse fintech-platform Inveniam, een platform dat gebruikmaakt van Big Data, AI en blockchain technologie om toegang te bieden tot gevalideerde particuliere marktgegevens, heeft integratie met Chainlink aangekondigd om deze functionaliteiten aan openbare blockchains te bieden.

Volgens het bedrijf is het doel om een revolutie teweeg te brengen in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem door het gemakkelijk en veilig te maken om traditionele marktgegevens naar de blockchain te brengen. Het is een doelstelling die volgens Inveniam zal gebeuren via het op identiteit gebaseerde blockchain protocol Accumulate Network.

Inveniam zal de Oracle technologie van Chainlink gebruiken om eigen marktgegevens van privé activa met een laag handelsvolume toegankelijk te maken voor toonaangevende DeFi blockchains.

Dat gaat via slimme contracten, zo blijkt uit een persbericht gedeeld met Invezz. Hiermee zullen openbare blockchains gebruikmaken van cryptografisch geverifieerde gegevens, inclusief authenticiteit van de auteur.

Private marktgegevens on-chain brengen

Chainlink Labs Managing Director William Herkelrath zei dat de integratie met Inveniam helpt om “private marktgegevens on-chain” te brengen. Het zal ook blockchain innovatie versnellen en traditionele en gedecentraliseerde markten helpen overbruggen. Het Accumulate Network helpt dit te realiseren via ankers, te beginnen met Ethereum en Bitcoin.

De combinatie van Accumulate ankers en Chainlink-orakels helpt de gegevens van Inveniam naar het grotere Web3 ecosysteem te brengen op een hyperbetrouwbare, cryptografisch veilige manier“, voegt Herkelrath toe.

Chainlink maakt ook een multichain omgeving mogelijk waarin gebruikers kunnen profiteren van interoperabiliteit. Elk slim contract kan geverifieerde privémarktgegevens ophalen van een Chainlink knooppunt, zei Patrick O’Meara, de voorzitter en CEO van Inveniam Capital Partners.

Blockchains kunnen zo race-omstandigheden vermijden en tegelijkertijd profiteren van aspecten zoals atomaire, consistente en geïsoleerde duurzame transacties.

Tot de belangrijkste gegevens waartoe het DeFi ecosysteem toegang zal hebben, behoren waardering, prijzen en krediet, aldus de release.

Het bericht Inveniam maakt gebruik van Chainlink om eigen data naar blockchains te brengen verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*