Crypto-Prijzen.nl

Interview: Oekraïne’s ministerie van digitale innovatie – crypto te midden van de oorlog

Interview: Oekraïne’s ministerie van digitale innovatie – crypto te midden van de oorlog

De cryptocurrency ruimte staat vol met interessante projecten. Het onderstaande is er een die ik bijzonder boeiend vond, het Oekraïense ministerie van Digitale Innovatie.

Aan het begin van de tragische oorlog in Oekraïne verscheen onderstaande oproep in de headlines, toen de vice-premier van Oekraïne en de minister van Digitale Transformatie dit op Twitter plaatsten.

In een wereldwijde blijk van steun begonnen al snel miljoenen dollars binnen te stromen. Het was een innovatieve zet vanuit Oekraïne, een symbool van hun kracht, en het was hartverwarmend om de cryptogemeenschap achter hen te zien staan

We hadden deze week de kans om het Oekraïense Ministerie van Digitale Innovatie te interviewen over wat de afdeling precies doet, hoe crypto Oekraïne kan helpen te midden van het aanhoudende liefdesverdriet, en welke toekomstplannen Oekraïne heeft voor crypto. We bespreken ook de blijvende levensduur van de blockchain en hoe deze kan worden gebruikt om iets te behouden, waardoor pogingen worden voorkomen om belangrijke gebeurtenissen uit onze geschiedenisboeken te wissen.

Het gaat vergezeld van een bijpassend interview dat we hebben gedaan met het NFT Museum of War, een NFT museum dat is opgericht om “de staat en geschiedenis van Oekraïne te behouden”. Het museum beschrijft alle gebeurtenissen van de oorlog, voor altijd op de blockchain gestempeld.

Invezz.com (IZ) : Wat voor werk doet u?

Valeriia Panina, gastdeskundige bij het Oekraïense Ministerie van Digitale Innovatie (VP): Het Ministerie van Digitale Transformatie (DT) was de eerste informatieve partner op regeringsniveau (nu ondersteunt het Ministerie van Cultuur dit ook). Zelf vervul ik twee rollen in het project. Ten eerste als uitgenodigde expert (ik ben geen overheidsfunctionaris) bij het Virtual Assets-kantoor van DT – ik was het eerste medium bij de overheid – en ten tweede als kernteamlid van het museum. Als individu coördineer ik verschillende partners, op gebieden als ontwikkeling, cyberbeveiliging, ontwerp, enz.

IZ : Denkt u dat dit werk een positieve impact kan hebben op Oekraïne in de nasleep van de oorlog?

VP: Het heeft al een enorme impact gehad en het zal ook een langdurige impact hebben.

Over de status-quo gesproken, het museum heeft niet alleen $ 800k+ ingezameld, maar het heeft ook geholpen om het onder andere gemeenschappen te verspreiden, waardoor het bewustzijn werd vergroot. Het is het eerste deel van de missie. Over de toekomst gesproken, het zal helpen om de gebeurtenissen te behouden zoals ze zijn.

Het is geen geheim dat Russen al eeuwenlang doelbewust hun best doen om de Oekraïense cultuur, taal, geschiedenis – elk Oekraïens aspect – uit te wissen. Je kunt daar officieel bewijs van vinden. Ironisch genoeg is de Valuev-circulaire van 1863 zo’n voorbeeld – nooit officieel afgeblazen. Ems Ukaz, Executed Renaissance, en zelfs nu in 2022 kun je het bewijs vinden dat ze elke vermelding van Oekraïne in hun geschiedenisboeken wordt gewist.

Men kan dus documenten branden en schoolboeken overschrijven, maar niemand kan iets veranderen in een gedistribueerd grootboek. En het feit dat het museum een grote collectieve creatie is (het is een overkoepelend project voor een ruim dozijn aan toppartners en honderden Oekraïense kunstenaars) zal onze nakomelingen het nodige bewijs geven, om te zien dat dit de echte gebeurtenissen zijn die we als Oekraïners hebben meegemaakt .

IZ : De oproep van Oekraïne voor cryptodonaties kwam vorige maand veel in het nieuws – denkt u dat deze weg voordelen heeft ten opzichte van traditionele (fiat)donaties?

VP: Elke kopiika (een 1/100 fractie van een Oekraïense valuta) telt, waar dan ook. Het belangrijkste is om over verschillende opties te beschikken om te doneren – of het nu crypto, fiat, SWIFT, PayPal, Revolut of noem maar op is. Hoe meer opties om te doneren; hoe groter de kans om meer geld in te zamelen. Er bestaat dus niet zoiets als een perfect donatietype. Elke kopiika pf cent zal een verschil maken.

Maar, vooral met crypto zijn er meer ideeën om te overwegen. Ten eerste is crypto in wezen een door de gemeenschap bedacht fenomeen. Dat is de reden waarom elke afzonderlijke transactie niet alleen optelt, maar ook de steun van de gemeenschap toont en de briljante tweet van Vitalik bewijst dit: “technologie is neutraal, maar mensen niet”.

Last but not least, als de ontvanger – laten we zeggen een entiteit waarvoor het cryptofonds ziekenhuisbenodigdheden koopt – crypto accepteert, versnelt dit de transactiesnelheid, dat wil dus ook zeggen de snelheid waarmee mensenlevens worden gered, enorm.

IZ : Heeft u nog andere plannen om te innoveren op het gebied van digitale activa?

VP: De North Star van het ministerie is om van Oekraïne een top blockchain-hub te maken en een van de beste crypto-jurisdicties ter wereld te worden. Het doel van mijn afdeling op kantoor, als uitgenodigde expert, is educatie; dat de helft van de Oekraïners tegen 2024 crypto-geletterd zullen zijn.

Dat is de reden waarom het ministerie dit initiatief deels zo snel en unaniem steunde, zodra het idee van het museum ontstond (als lid van vele NFT-gemeenschappen heb ik het project in de allereerste dagen of zelfs uren bekeken en eraan toegevoegd, en introduceerde het meteen op kantoor)

IZ : Wat denkt u dat de toekomst in petto heeft voor cryptocurrency? Denkt u dat meer landen het voorbeeld van El Salvador zullen volgen en Bitcoin als wettig betaalmiddel zullen verklaren?

VP: Crypto, en blockchain-technologie in het algemeen, zijn game-changers. Een van de onderliggende kenmerken van zo’n nieuwe ruimte, mogelijk gemaakt door deze technologie, is transparantie en eigendom. Het betekent dat gebruikers niet langer blindelings op autoriteiten hoeven te vertrouwen, maar in plaats daarvan kunnen controleren wat ze willen.

En ze kunnen hun digitale activa echt bezitten (aan de andere kant kan niemand hen helpen ze in te wisselen als ze verloren gaan, maar dat is de prijs die ervoor moet worden betaald). Deze omschakeling – wanneer mensen weigeren blindelings te vertrouwen op dingen die hen worden verteld en in plaats daarvan meer eigendom van hun activa zullen eisen – is onvermijdelijk.

En ik denk dat die landen die zich zo goed mogelijk aanpassen aan deze nieuwe realiteit – op voorwaarde dat een land in wezen een gecentraliseerd instituut is (overigens een uitdaging om op te lossen) – een mooie toekomst zullen hebben. En ik ben ontzettend blij dat ons Oekraïne deze weg heeft gekozen (hier hebben we het natuurlijk over non-custodial services).

Wanneer Oekraïne de jurisdictie vestigt (als een crypto-hub), zal het ook een grote rol spelen bij de wederopbouw van de economie.

IZ : Heeft de oorlog uw kijk op de voordelen van cryptocurrency veranderd?

VP: Voor mij bewees het de waarde van crypto waarvan ik dacht dat het die had. Om bijvoorbeeld geld over te maken naar mijn moeder, die nu een vluchteling is in het VK, hoefde ik haar alleen maar een reeks van 12 woorden door te geven. En ik weet 100% van dit geld nu van haar is, en geen enkele entiteit kan dit blokkeren. Laat staan de snelheid van cryptotransacties tussen verschillende partijen die ik al eerder noemde.

En meer mensen zagen het ook.

Helaas was de prijs onvergelijkbaar hoog.

Het bericht Interview: Oekraïne’s ministerie van digitale innovatie – crypto te midden van de oorlog verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*