Crypto-Prijzen.nl

Interview Nexo: het effect van $3,3 miljard aan BTC van Mt Gox op de markt

Interview Nexo: het effect van $3,3 miljard aan BTC van Mt Gox op de markt

Mt Gox, de eerste crypto-exchange die mainstream tractie kreeg, is al lang berucht binnen de crypto wereld.

Mt Gox werd gelanceerd in 2010 – amper een jaar nadat Satoshi Nakamoto de wereld kennis liet maken met Bitcoin, en verwerkte binnen vier jaar meer dan 70% van alle Bitcoin-transacties wereldwijd. En toen, in februari 2014, was het verdwenen. Operaties werden abrupt stopgezet, faillissementsbescherming werd aangevraagd en, belangrijker nog, 650.000 bitcoins ontbraken.

Recente ontwikkelingen in het gerechtelijk proces hebben echter roet in het eten gegooid, waardoor wordt onthuld dat 137.000 bitcoins zullen worden teruggevorderd.

De vraag is natuurlijk; deze schatkist aan bitcoins ter waarde van ongeveer $3,3 miljard tegen huidige prijzen, welk effect heeft dit op de markt?

De acties van Mt Gox-houders (zullen) het algemene sentiment in de sector weerspiegelen en in het bijzonder indicatief zijn voor waar de OG’s staan als het gaat om het prijspotentieel van Bitcoin.”

Kiril Nikolov, DeFi Strategy bij Nexo

Ik kreeg de mening van Kiril Nikolov, DeFi Strategy bij Nexo , het crypto-leenplatform, over hoe dit de markt zou beïnvloeden.

Natuurlijk heb ik, gezien het recente lossen van Celsius van een bootlading wBTC zelf, daar ook enkele vragen gesteld – evenals hoe het hele Celsius-debacle Nexo en de industrie in het algemeen beïnvloedt.

De instroom van Bitcoin als gevolg van de release van Mt Gox zal ongetwijfeld een onmiddellijke impact hebben op de markt. Hoe groot het is, hangt uitsluitend af van de beslissingen van de claimhouders van Mt Gox; met andere woorden – zouden ze verkopen, ertegen lenen om te profiteren van toekomstige stijgingen, of hodl.”

Nikolov

Invezz (IZ): Gelooft u dat de markt al in de veronderstelling is dat Mt Gox-verkopers een deel van hun Bitcoin zullen ontladen?

Kiril Nikolov (KN): Ja, dit zou een redelijke veronderstelling zijn, hoewel we dit nooit zeker kunnen weten totdat we de gebeurtenissen zien plaatsvinden.

IZ: Gezien de lange tijd tussen nu en het moment waarop de houders de toegang tot hun munten met Mt Gox verloren, zullen veel veranderingen hebben plaatsgevonden in hun levensstijl, financiële omstandigheden en talloze andere factoren. Gelooft u dat het heel moeilijk is om te voorzien wat hier gebeurt?

KN: Over het algemeen zouden de meeste slachtoffers van Mount Gox financieel beter af zijn als ze actief zouden blijven in de industrie. Mijn veronderstelling is dat de meeste slachtoffers actief zijn gebleven in de industrie als gebruikers, bouwers en early adopters en daardoor enorm hebben geprofiteerd.

IZ: Denkt u dat we een andere reactie van de investeerders zouden hebben gezien als de bitcoins vorig jaar aan hen waren vrijgegeven tijdens de crypto-rally, in tegenstelling tot nu, wanneer de markten het moeilijk hebben?

KN: Ja, hoewel paradoxaal genoeg te midden van markteuforie, zouden gebruikers misschien nog minder geneigd zijn om te verkopen, gezien het waargenomen hogere potentiële opwaartse potentieel in het midden van een bullmarkt. Bovendien waren er vroege liquiditeitsmogelijkheden (vergelijkbaar met het recente FTX-aanbod om Voyager-claims te kopen), waardoor gebruikers vroege liquiditeit konden krijgen (Fortress Capital heeft 100 miljoen dollar gereserveerd voor dergelijke vroege liquiditeit).

IZ: Nexo wil duidelijk afstand nemen van een relatie met Celsius of andere onverantwoordelijke cryptogeldschieters die leden onder slecht risicobeheer. Bent u van mening dat de spraakmakende faillissementen van dergelijke bedrijven de reputatie van de hele sector hebben geschaad? Zijn klanten nu meer op hun hoede en aarzelen ze om rendement na te streven?

KN: Zo’n groot aantal spraakmakende insolventies en verliezen van geldschieters hebben ongetwijfeld het imago van de hele crypto-leensector geschaad. Ik ben er vast van overtuigd dat recente faillissementen de vraag naar rendement en efficiënte geldmarkten niet zullen vernietigen.

In feite zijn dergelijke gigantische verliezen slechts een katalysator voor een snellere invoering van robuustere standaarden voor acceptatie en risicobeheer. Een grotere drang naar transparantie zal leiden tot de volgende generatie cryptocurrency-leenproducten en standaarden voor het openbaar maken van risico’s.

Ons team heeft de eerste stappen gezet met onze 40+ licenties en registraties, en ons realtime attest (ook gebruikt door bedrijven zoals Kraken) en we verwachten dat anderen deze aanpak ook overnemen.

Gecontroleerde bedrijfsfinanciën zullen de standaard worden binnen institutionele financiering voor zowel fondsen als kredietverstrekkers. Totdat dergelijke standaarden zijn gecreëerd en de industrie volwassen wordt, zullen we conservatief blijven en vertrouwen op automatisering en overcollateralisatie om volledig te profiteren van wat digitale activa te bieden hebben.

IZ: Denkt u dat bezitters bij Celsius ooit zelfs maar een deel van hun bitcoins of andere cryptovaluta zullen terugkrijgen?

KN: Ter achtergrond: ik geloof dat de faillissementsprocedure in het geval van Celsius traag en inefficiënt zal zijn met veel randzaken; onverwachte details en onderlinge afhankelijkheden binnen de industrie aan het licht komen.

Gebruikers van Celsius zullen een lang en vermoeiend proces voor de boeg hebben, waarbij procedures van cryptocurrencies en hun verkooptiming (in tegenstelling tot stablecoins/fiat-valuta’s) de meeste onzekerheid voor vereffenaars stellen over wat eerlijke distributie en juiste timing is.

IZ: Heeft de prijsimpact van het lossen van hun wBTC door Celsius u verrast? En gebruikt u iets van hoe dat ging in je analyse van wat er zal gebeuren met de Mt Gox bitcoins?

KN: Er is een wezenlijk verschil, waarbij de verkoop van wBTC Celsius een dringende verkoop is. А een enkele verkoper die dringend liquiditeit nodig heeft, zal waarschijnlijk geen vergelijkbare impact hebben op een markt met duizenden langetermijnhouders.

Om exact dezelfde impact te hebben, zou Mount Gox een ongekend niveau van coördinatie tussen houders nodig hebben om dezelfde soort verkoopdruk uit te lokken. Dat gezegd hebbende, geloof ik dat verkoopdruk, hoewel mogelijk overschat, het potentieel heeft om een aanzienlijke betekenisvolle impact te hebben op de huidige prijzen.

Het bericht Interview Nexo: het effect van $3,3 miljard aan BTC van Mt Gox op de markt verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*