Crypto-Prijzen.nl

Interview met Paolo Ardoino, de CTO van Tether

Interview met Paolo Ardoino, de CTO van Tether

Tether heeft Tether tokens gelanceerd op Avalanche, een gedecentraliseerd platform voor slimme contracten dat is ontwikkeld om wereldwijde financiën en bedrijven te ondersteunen. Avalanche is een zeer schaalbaar ecosysteem met lage transactiekosten, wat zorgt voor een bijna onmiddellijke transactie finaliteit.

De lancering van Tether op Avalanche zal het gebruik van stabiele munten in het DeFi ecosysteem stimuleren en tegelijkertijd de langetermijngroei en duurzaamheid van het Avalanche netwerk ondersteunen.

Invezz sprak met Paolo Ardoino, CTO bij Tether, over de lancering en andere interessante ontwikkelingen.

1. Wat zijn de voordelen van Avalanche ten opzichte van andere gedecentraliseerde smart contract platformen?

We bleven Avalanche in een snel tempo zien groeien en bereikten nieuwe recordhoogtes in gebruikersactiviteit, waaronder transactievolume, unieke adressen (nu meer dan 670.000) en activa die van Ethereum naar Avalanche zijn overgebracht via de Avalanche Bridge ($ 5,9 miljard).

2. Wat zit er achter de beslissing om Tether aan Avalanche toe te voegen?

USDt is de meest liquide en meest gebruikte stablecoin. Een verpakte versie van USDt is al beschikbaar op Avalanche en is nu al de meest gebruikte stablecoin op de Avalanche C-Chain. Het verstrekken van een officieel USDt token zal de liquiditeit en beschikbaarheid nog verder vergroten.

3. Er is controverse geweest rond Tether, met name meningen over een beweerd gebrek aan steun. Wat is uw mening hierover?

Tether heeft een sterke, conservatieve en liquide portfolio met de nadruk op het veiligstellen van onze reserves. Dit omvat onze handelspapierbeleggingen, waarvan we de looptijden hebben gepubliceerd als onderdeel van onze driemaandelijkse assurance attesten. Zoals we zeker weten uit uw onderzoek, publiceren we de looptijden van onze handelspapierposities als onderdeel van de attesten.

Zoals we hebben aangegeven in onze gepubliceerde verklaringen en in onze meest recente assurance attest met een rapportagedatum van 30 juni 2021, is de overgrote meerderheid van het door Tether aangehouden commercial paper in emittenten met een rating van A-2 en hoger. Bovendien kunt u uit deze verklaringen opmaken dat al ons commercial paper binnen één jaar of minder vervalt, en dat een derde van de volledige commercial paper portfolio binnen 90 dagen vervalt.

Deze ratings verwijzen, indien beschikbaar, naar kortetermijnratings van S&P. Waar een rating niet beschikbaar is, zijn openbaar beschikbare conversietabellen volgens industriestandaarden gebruikt om ratings van Moody’s of Fitch om te zetten naar het S&P equivalent.

Bovendien houden we contanten aan die vele veelvouden zijn van onze grootste historische aflossing en onze grootste aflossingsperiode van 24 uur. Het belangrijkste is dat Tether nooit een aflossing aan een klant heeft geweigerd – niet één keer.

4. Wat is uw voorspelling voor de toekomst van stablecoins? Gelooft u dat de markt zal blijven groeien, misschien dynamischer dan die van ‘traditionele’ cryptocurrencies? Waarom of waarom niet?

Tether gelooft dat open en interoperabele protocollen zeker de sleutel zullen zijn om in de toekomst wereldwijde betalingsmethoden te ontsluiten. Stablecoins zijn en blijven de onderliggende waarde die deze groei van het ecosysteem stimuleert.

5. Wat zijn uw voorspellingen met betrekking tot CBDC’s?

We vinden het geweldig dat overheden zich laten inspireren door private stablecoins, en vooral Tether, als de meest liquide, vertrouwde en populaire stablecoin.

We geloven dat er ruimte is voor zowel Tether als CBDC’s: private stablecoins voor vertrouwen en innovatie en CBDC’s voor bankoverschrijvingen en bepaalde andere overmakingen.

 

The post Interview met Paolo Ardoino, de CTO van Tether appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*