Crypto-Prijzen.nl

Interview: ByBit lanceert liquiditeitspools met APY tot 30%

Interview: ByBit lanceert liquiditeitspools met APY tot 30%

Bybit, met de 17e plaats als het gaat om de rangschikking van cryptocurrency-exchanges die zich traditioneel gezien richten op derivatenmarkten, heeft de lancering aangekondigd van protocollen voor liquiditeitsmining. De pools zijn beschikbaar voor Bitcoin, Ethereum en BitDAO en zijn allemaal gecombineerd met USDT – een interessant gegeven te midden van de recente de-pegging tot 95 cent.

Geadverteerd als een aanbieding met een APY tot 30%, dacht ik dat dit behoorlijk interessant was in de nasleep van de ineenstorting van Terra en de veel gepubliceerde implosie van het Anchor-protocol, dat een 20% APY aanbood. Ik had ook nog wat andere vragen, dus stuurde een aantal hiervan door naar Bill Xing, hoofd financiële producten van ByBit.

Zie de onderstaande video voor een korte samenvatting van het interview. Het volledige interview staat hieronder.

Invezz.com (IZ): Denk je dat beleggers voorzichtiger zullen zijn met het storten van geld in high-APY producten (zoals de 30% APY die hier wordt aangeboden) na de veelbesproken ineenstorting van Anchor en het Terra ecosysteem?

Bill Xing, Head of Financial Products bij Bybit (BX): Bybit Earn heeft opties voor verschillende variaties aan risico. Producten zoals Flexible Savings bieden een laag risicorendement op crypto-activa. Onze Liquidity Mining producten bieden gebruikers de flexibiliteit om de risico-opbrengstverhouding te kiezen die voor hen werkt, waarbij 30% APY de bovenkant van deze schaal vertegenwoordigt voor gebruikers die volatiele activa in hun liquiditeitsmining paren hebben. Ter vergelijking: het Anchor-protocol bood slechts tot 20% APY op Terra’s UST.

IZ: Alle drie de liquiditeitspools zijn gekoppeld aan Tether. Waarom heb je Tether gekozen boven andere stablecoins, en maak je je zorgen nadat ze onlangs hun eigen de-pegging hadden ondergaan en op sommige beurzen slechts voor 95 cent handelden?

BX: Tether is een heel ander product dan UST, omdat het wordt ondersteund door activa die equivalent zijn aan de dollar. De korte ontkoppeling van Tether was een reactie op de extreme omstandigheden rond de ineenstorting van TerraUSD en niet vanwege een fout in het product. Het bedrijf slaagde er inderdaad in om tijdens de crisis miljarden dollars in te wisselen, zoals beloofd. Bybit is ook van plan om in de nabije toekomst USDC-paren toe te voegen om aan de behoeften van onze gebruikers te voldoen.

IZ: Wat gebeurt er met de liquiditeitspools hier als, theoretisch gezien, Tether opnieuw te maken krijgt met de-pegging vergelijkbaar met de gebeurtenissen van vorige week, en een massale uitverkoop van Tether plaatsvindt vanuit de liquiditeitspool?

BX: Een korte depegging naar $ 0,95 kan gemakkelijk door de markt worden opgevangen en heeft geen invloed op onze liquiditeitspools. Bovendien kan een depegging op korte termijn resulteren in extra inkomsten voor gebruikers in onze liquiditeitspools. Al met al balanceert Bybit onze liquiditeitspools namens onze gebruikers, zelfs in tijden van marktstress. Als iemands posities onterecht worden gesloten, zal Bybit deze terugbetalen aan de eerlijke marktprijs.

IZ: Kun je uitleggen hoe de geadverteerde APY van maximaal 30% wordt berekend? Is deze 100% afkomstig van handelskosten? Is het duurzaam?

BX: De 30% APY’s die we aanbieden zijn afgeleid van leverage, wat betekent dat we de gebruiker extra geld lenen om in de pool te storten. Dit geeft hen een groter deel de fees van de pool, wat overeenkomt met een hogere APY. Ook hanteren we een geavanceerde strategie om de bezettingsgraad van de liquiditeit te maximaliseren. Het is duurzaam, zolang de onderliggende handelsmarkt ook duurzaam is.

IZ: Je zegt dat rendementen van meer dan 30% haalbaar zijn door middel van leverage. Welke LTV-limiet wordt hier aan leverage opgelegd? Ten tweede, zullen beleggers tijdens grote crashdagen op de cryptomarkt (vergelijkbaar met wat we vorige week tijdens het UST-debacle zagen), altijd in staat zijn om margin calls te doen, of is er een kans dat transacties kunnen vertragen zoals wat er gebeurde met velen die vorige week op Anchor zijn geliquideerd?

BX: We berekenen de liquidatieprijs met behulp van een wiskundige formule en staan een maximale leverage van 3x toe, waarvan de details te vinden zijn op onze website. Bybit heeft een aanzienlijke marktdiepte en een best-in-class liquiditeit; ons handelssysteem heeft de tand des tijds doorstaan, ongeacht het volume van de cryptomarkt activiteit. Hoewel de snelheid van de blockchain niet iets is dat we kunnen controleren (zoals is gebleken uit de Terra-chain vorige week), zal Bybit gebruikers eraan herinneren als hun leveraged liquiditeitspositie een risicovol niveau nadert.

IZ: Je zegt dat het risico van tijdelijk verlies wordt geminimaliseerd door automatische herbalancering in de pool. Aangezien dit concept van vergankelijk verlies uniek is voor crypto-liquiditeitspools, en vaak de eerste vraag is die mensen die nieuw zijn in deze ruimte stellen, kun je uitleggen wat dit risico precies is?

BX: Tijdelijk verlies treedt op wanneer de prijs van een crypto-activum stijgt of daalt, nadat gebruikers ze in een liquiditeitspool hebben gestort. Voor sommige gebruikers kan het worden beschouwd als een opportuniteitskost in plaats van het aanhouden van de crypto-activa en deze niet in de liquiditeitspool te storten. De reden dat dit van tijdelijke aard is, is omdat de verdiende handelsvergoedingen na verloop van tijd dit risico kunnen tegengaan, vooral als er veel handelsvolume plaatsvindt in de liquiditeitspool. Daarom wordt tijdelijk verlies niet als significant beschouwd, tenzij de prijs van genoemd crypto sterk fluctueert. Om hier meer over te weten te komen, kunnen gebruikers deze calculator van Daily DeFi bekijken, die de constante productformule van Uniswap gebruikt om permanent verlies te bepalen.

IZ: Het verzekeringsfonds klinkt intrigerend – geadverteerd als een manier om “handelaren te beschermen tegen negatief eigen vermogen en aanzienlijke verliezen buiten de positiemarge van een handelaar”, kun je uitleggen hoe dit werkt en waarmee het wordt gefinancierd?

BX: Ons verzekeringsfonds helpt handelaren te beschermen tegen negatief eigen vermogen en aanzienlijke verliezen buiten de positiemarge van een handelaar, en wordt van onze kant gefinancierd. Aangezien activa wordt opgesplitst, waarvan de helft in USDT zodra deze aan de pool worden toegevoegd, kunnen we de risico’s in de pool gemakkelijker beheren.

IZ: Kun je, gezien de focus van beleggers die waarschijnlijk aanzienlijk meer gefocust zijn op de risico’s die deze opbrengst genererende protocollen hebben, alsjeblieft verduidelijken welke extra risico’s er zijn om hier rendement te genereren, afgezien van het tijdelijke verlies zoals hierboven besproken? Vermoedelijk zijn er nog andere risico’s dan het prijsrisico van het vasthouden van BitDAO, BTC of ETH?

BX: Onze liquiditeitspools hebben opties voor alle soorten risicobereidheden, inclusief opties met een laag risico. De hogere APY’s die beschikbaar zijn via leverage brengen liquidatierisico met zich mee, maar dit kan worden beperkt via ons verzekeringsfonds en is veel lager dan bij het handelen in bijvoorbeeld derivatencontracten.

Het bericht Interview: ByBit lanceert liquiditeitspools met APY tot 30% verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*