Crypto-Prijzen.nl

Internet Computer brengt slimme contracten naar Bitcoin

Internet Computer brengt slimme contracten naar Bitcoin

Slimme contracten maken al meer dan 6 jaar een groot deel uit van de crypto industrie, en ze zijn de drijvende kracht achter de meeste op blockchain gebaseerde producten.

De laatste tijd echter, met de opkomst van DeFi en NFT’s, zijn ze belangrijker dan ooit tevoren geworden – zozeer zelfs dat mensen zijn gaan kijken naar verschillende manieren om Bitcoin op te nemen in het tempo van slimme contracten, in plaats van alleen verpakte versies van de munt te gebruiken op andere netwerken.

De Dfinity Foundation Internet Computer blockchain bedacht een manier om het te doen en brengt nu smart contract mogelijkheden tot stand op het eigen netwerk van Bitcoin.

Dit zal een enorme stap voor het project zijn, en het zal de deur openen naar een hele nieuwe wereld van mogelijkheden en use cases voor ’s werelds eerste en oudste cryptocurrency.

Hoe werkt het allemaal?

Volgens wat bekend is, zal Internet Computer zijn kettingsleutelcryptografie gebruiken om te integreren met Bitcoin. Dat is zo’n beetje alles wat er is om slimme contracten te maken met native BTC adressen die op Internet Computer worden gehost.

Maar hoewel het eenvoudig lijkt, was het zeker een oplossing waar nog nooit iemand aan had gedacht. Ondertussen krijgen slimme contracten van Internet Computer toegang tot Bitcoin liquiditeit, terwijl BTC slimme contractfunctionaliteit krijgt.

Als gevolg hiervan zullen slimme contracten op Internet Computer Bitcoin adressen bevatten, waardoor gebruikers directe toegang kunnen krijgen tot op Bitcoin gebaseerde transacties. Een probleem dat lange tijd een probleem was, is het feit dat de transactie finaliteit op BTC 40 minuten duurt.

Internet Computer daarentegen doet het in 2 seconden. Om het probleem te omzeilen, zal het project zogenaamde Bitcoin banken gebruiken, die op Internet Computer zullen staan, waardoor het zijn eigen snelheden kan gebruiken om transacties af te ronden.

Met deze stap zal Bitcoin (BTC/USD) zich op een nogal onvoorziene manier gaan ontwikkelen, aangezien zelfs Satoshi Nakamoto nooit bedoelde dat zoiets op zijn munt zou komen, die de wereld al voor een groot deel heeft gerevolutioneerd.

Dat gezegd hebbende, weet niemand wat we kunnen verwachten. Maar de kans is groot dat Bitcoin opnieuw massaal zal aantrekken en dat nieuwe use-cases zullen resulteren in een nog grotere vraag naar zijn munten.

The post Internet Computer brengt slimme contracten naar Bitcoin appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*