Crypto-Prijzen.nl

Intel lanceert energiezuinige Bitcoin miningchips

Intel lanceert energiezuinige Bitcoin miningchips

Intel heeft de lancering aangekondigd van de “Intel Blockscale ASIC” mijnbouwchip. Intel had in februari aangekondigd dat het deze chip ontwikkelt om zich te concentreren op energie-efficiëntie en snelheid.

Intel lanceert energiezuinige mining chip

De tweede generatie Bitcoin mining chip wordt geleverd met een hash-snelheid van 580 GH/s (gigahashes per seconde). De hash-snelheid meet hoe miners het volgende blok kunnen valideren. Het energieverbruik van de chip is slechts 26 J/TH (joule per terahash), wat aantoont dat hij zeer energiezuinig is.

De vice-president van Intel, Balaji Kanigicherla, zei:

Om dit nieuwe computertijdperk kracht bij te zetten, levert Intel oplossingen die een optimale balans kunnen bieden tussen hashing-doorvoer en energie-efficiëntie, ongeacht de bedrijfsomgeving van een klant.

Intel voegde eraan toe dat de chip sensoren voor temperatuur en spanning zou hebben en 256 geïntegreerde schakelingen per keten zou ondersteunen. Deze functies waren niet beschikbaar in de Bonanza Mine-processor. Het bedrijf heeft ook gezegd dat het in staat is om de chips in hoge volumes te leveren “zonder de levering van nieuwe CPU’s en GPU’s in gevaar te brengen” vanwege de aard van het gebruikte silicium.

Block zal in het derde kwartaal van dit jaar een van de eerste bedrijven zijn die Intel’s nieuwe chip zal ontvangen. De CEO van Block, Jack Dorsey, had eerder gezegd dat voordat Intel op de markt kwam, de productie van Silicon geconcentreerd en beperkt was. De andere bedrijven die deze chips ook als eerste ontvangers zullen ontvangen, zijn Argo Blockchain, Hive Blockchain Technologies en GRIID Infrastructure.

Intel is ook optimistisch dat het vanaf 2023 “zal werken met en leveren aan potentiële klanten die de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf delen.”

Debat over Bitcoin mining

Intel heeft uitgelegd dat de chip is gebouwd om te focussen op duurzaamheid. Dit komt te midden van de groeiende bezorgdheid over het energie-intensieve Bitcoin miningproces. Onlangs financierde de mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, een campagne gericht op het veranderen van de code van Bitcoin om te voorkomen dat er meer energie wordt verbruikt via het mijnbouwproces.

Het energiegebruik van Bitcoin tijdens mijnbouw was ook een onderwerp van discussie onder Europese wetgevers. Bij de Europese Unie is een wetsvoorstel ingediend om proof-of-work mining te verbieden. Het wetsvoorstel werd echter verworpen nadat 32 wetgevers ertegen stemden.

Het bericht Intel lanceert energiezuinige Bitcoin miningchips verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*