Crypto-Prijzen.nl

Infinity haalt $70 miljoen op om startups in het buitenland in te zetten

Infinity haalt $70 miljoen op om startups in het buitenland in te zetten

De in Taipei gevestigde Web 3 investeerder Infinity Ventures Crypto heeft $ 70 miljoen opgehaald om startups in Azië en Amerika in te zetten in zijn eerste fondsdeal, die vandaag werd afgesloten, meldde CoinDesk. Het fonds heeft tot doel de kloof tussen het westen en het oosten te overbruggen, met name Zuidoost-Azië, zei partner Brian Lu in een interview met CoinDesk.

Volgens het persbericht waren onder meer Circle, Digital Currency Group en Animoca Brands deelnemers aan het fonds. DCG is het moederbedrijf van CoinDesk.

Fonds is overtekend

Volgens Lu is het fonds overtekend. Hij wil niet dat het te groot wordt, aangezien Web 3 bedrijven op zoek zijn naar kleinere rondes. Hij zei dat de cheques gemiddeld ongeveer een kwart miljoen zouden kunnen bedragen en dat ze misschien $ 1 miljoen of minder zouden kunnen inzamelen. 80 deals zijn gesloten en de inzet van fondsen heeft bijna een derde bereikt.

Het fonds is verdeeld over Azië en Amerika in een verhouding van 55:35.

Lu verklaarde dat crypto portemonnee MetaMask interesse wekte bij investeerders in op Azië gerichte Web 3 projecten. De meest actieve gebruikers van de portemonnee bevinden zich in Vietnam, de Filippijnen en Thailand.

Indrukwekkende partners

Een van de partners van het fonds is Richie Jiaravanon, wiens familie een van de grootste bedrijven in Thailand runt, CP Group. Zijn locatie in Zuidoost-Azië helpt bij een lokale aanpak die via Zoom onmogelijk is.

Het bereik van YGG in Azië uitbreiden

Het fonds verwierf aandeleninvesteerders door te beloven hun bereik in Zuidoost-Azië uit te breiden naar markten zoals Thailand. Een van de meest prominente investeerders is het in de Filippijnen gevestigde gaminggilde en de gedecentraliseerde startup Yield Guild Games (YGG), waarvan de meerderheidsaandeelhouders a16z en Sequoia zijn.

In de zomer van vorig jaar verkocht YGG 25 miljoen van zijn oorspronkelijke tokens met de snelheid van het licht, waarmee $ 12,5 miljoen werd opgehaald in Circle’s USDC, een aan USD gekoppelde stablecoin.

Meer fondsen in ontwikkeling

Lu voegt eraan toe dat er meer geld in de maak is. Hij heeft plannen om er elke 18 maanden een te lanceren.

De partner van Infinity Ventures Crypto is ook een actieve Software as a Service (SaaS) investeerder. Hij is partner bij het Aziatische kantoor van durfkapitaalbedrijf Headline. Onder de bedrijven in haar portfolio zijn Groupon en datingapp Bumble.

La notizia Infinity haalt $70 miljoen op om startups in het buitenland in te zetten era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*