Crypto-Prijzen.nl

Indiase regering neemt nieuwe cryptocurrency regelgeving aan

Indiase regering neemt nieuwe cryptocurrency regelgeving aan

Terwijl de regering van India plannen maakt om cryptocurrencies te “definiëren”, kijkt de activaklasse mogelijk naar een gewijzigde status in het land, meldde de Economic Times. Er waren aanwijzingen dat de regering een nieuw wetsvoorstel zou voorstellen om ze te segmenteren op basis van use-cases, wat een primeur zou zijn, aangezien deze digitale activa nooit zijn geclassificeerd op basis van de gebruikte technologie. Vooralsnog richt de overheid zich echter op het eindgebruik van de activa voor reguleringsdoeleinden.

Nieuwe fiscale behandeling?

Het nieuwe voorstel zal een schets bevatten van de fiscale behandeling van deze activa, naast een definitie van de indeling ervan binnen het wettelijke kader. Het blijft onduidelijk of cryptocurrencies als aandelen, grondstoffen of valuta worden beschouwd. Het rapport suggereerde dat de overheid crypto classificeert als digitale activa in tegenstelling tot valuta, terwijl tegelijkertijd het beleid inzake rapportagevereisten, boekhouding, KYC en beurseigendomsaspecten wordt verduidelijkt.

Alleen gereguleerde crypto’s kunnen worden verhandeld

Het rapport informeerde ook dat alleen gecategoriseerde, gedefinieerde en gereguleerde cryptocurrency activa onderhevig zouden zijn aan handel en investeringen in India – en dienovereenkomstig zouden worden belast. In alle opzichten lijkt het erop dat er in de toekomst een belasting zal gelden die niet veel lijkt op die op beveiligingstransacties. Overigens, als cryptocurrencies uiteindelijk als goederen worden geclassificeerd, kunnen ze ook onderworpen zijn aan inkomstenbelasting. Beleggers moeten mogelijk belasting over hen betalen als bedrijfsinkomsten tegen het respectieve progressieve inkomstenbelastingtarief dat in het land van toepassing is.

Een voorheen genegeerde activaklasse

In het verleden hield de Reserve Bank of India zich helemaal niet bezig met cryptocurrency. De digitale activaklasse was niet gereguleerd en er bestond ook geen kader voor. Dat gezegd hebbende, deze recente ontwikkelingen zijn niet per se negatief. De zet van de regering zou het moreel voor beleggers in cryptocurrency in het land en de geografische regio in het algemeen kunnen stimuleren. Regulering kan leiden tot betere investeringsmogelijkheden naarmate de kennis van en over de voorheen onbekende activa zich verspreidt.

De gevolgen die het nieuwe wetsvoorstel op de markt zal hebben, valt nog te bezien, aangezien het de aandacht trekt van beurzen, handelaren, branche-experts en investeerders.

The post Indiase regering neemt nieuwe cryptocurrency regelgeving aan appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*