Crypto-Prijzen.nl

Indiase ICICI bank voorkomt dat gebruikers crypto internationaal kopen

Indiase ICICI bank voorkomt dat gebruikers crypto internationaal kopen

Crypto trading returns to India as the Supreme Court lifts the ban

Hoewel China bekend is geworden als een van de meest onvriendelijke landen met betrekking tot cryptocurrency, loopt India niet ver achter. Het land probeert het gebruik van cryptocurrency te beperken sinds het Hooggerechtshof het verbod van de centrale bank opheft. Zelfs de particuliere geldschieters van het land, zoals ICICI Bank, komen nu met verschillende beperkingen die zouden voorkomen dat klanten crypto gaan gebruiken.

ICICI Bank is eigenlijk de laatste die een dergelijke stap zet, aangezien het onlangs zijn hardhandig optreden in cryptohandel heeft geïntensiveerd door klanten te vragen geen buitenlandse overmakingen te gebruiken om in digitale activa te investeren.

Indiase gebruikers vinden het steeds moeilijker om toegang te krijgen tot crypto

De zet van de bank werd vorige week, op 9 juli, gemeld. Volgens rapporten heeft de bank onlangs besloten om haar aanvraagformulier voor uitgaande geldovermakingen aan te passen, waarin nu duidelijk wordt verklaard dat overmakingen niet mogen worden gebruikt voor aankopen en investeringen in digitale valuta. De bank heeft zelfs Bitcoin gespecificeerd, hoewel elke andere cryptocurrency ook is inbegrepen.

Iedereen die geld wil overmaken naar het buitenland onder de overmakingsregeling van de RBI, is nu verplicht deze verklaring te ondertekenen. Afgezien van crypto’s zelf, ontmoedigt de verklaring gebruikers ook om te beleggen in verschillende soorten activa, zoals eenheden van beleggingsfondsen/aandelen, evenals andere kapitaalinstrumenten van bedrijven die op enigerlei wijze met crypto kunnen omgaan.

Met andere woorden, de Indiase ICICI Bank probeert haar klanten nu ook te vertellen hoe ze hun geld moeten uitgeven, en heel snel daarna deed de Britse multinationale bank Barclays hetzelfde, wat enorme woede veroorzaakte bij haar eigen klanten.

Afgezien van het feit dat gebruikers nu niet mogen investeren in crypto of bedrijven die met crypto werken, vereist het nieuwe formulier ook dat gebruikers verklaren dat het geld dat ze het land uitsturen niet afkomstig is van eerdere crypto investeringen.

Een ander ding dat het vermelden waard is, is dat slechts een paar weken geleden grote Indiase geldschieters besloten om de bankdiensten voor alle cryptobeurzen in het land op te schorten. Dit sloot ook de overzeese markten volledig uit voor handelaren. De RBI sprong er echter in en zei dat kredietverstrekkers deze beslissing niet kunnen rechtvaardigen door het cryptobankverbod uit 2018 aan te halen, aangezien het werd ingetrokken.

Met dit alles in gedachten is het duidelijk dat de crypto situatie in India erg onzeker en onduidelijk blijft, en velen twijfelen aan de toekomst ervan.

The post Indiase ICICI bank voorkomt dat gebruikers crypto internationaal kopen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*