Crypto-Prijzen.nl

Indiase cryptocurrency exchanges verhuizen naar het buitenland: loopt India de crypto-revolutie mis?

Indiase cryptocurrency exchanges verhuizen naar het buitenland: loopt India de crypto-revolutie mis?

De kwetsbaarheden in de digitale valutastrategie van India kunnen voordelig zijn voor landen die hun cryptonetwerken willen uitbreiden.

Verschillende Indiase cryptocurrency exchanges willen nu verhuizen van India naar de Verenigde Arabische Emiraten, wat aangeeft dat de VAE op het punt staat de nieuwe crypto krachtpatser van de wereld te worden.

Nischal Shetty en Siddharth Menon, de oprichters van een van de grote Indiase cryptocurrency exchange WazirX (WRX), zijn onlangs verhuisd naar Dubai. Dit leidde tot geruchten dat meer crypto en Web3 startups naar het buitenland zouden verhuizen.

Het blijkt dat in India gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen willen profiteren van het optimistische klimaat dat wordt geboden door pro-cryptocurrency regeringen, zoals de regering van Dubai. Dit staat in schril contrast met de ongunstige crypto-omgeving van India vanwege zijn leiderschapsproblemen.

De anti-cryptocurrency positie van India is de belangrijkste bron van ontevredenheid onder deelnemers aan de cryptomarkt. Bovendien heeft de Reserve Bank of India (RBI) een kritisch standpunt ingenomen ten aanzien van cryptocurrencies.

Bovendien doet het nieuwste belastingregime, dat een forfaitaire belasting van 30% op alle crypto-inkomsten oplegt, investeerders en crypto dienstverleners geen plezier. Te midden van deze chaos lijkt Dubai crypto dienstverleners een sprankje hoop te geven.

Verliest India de cryptocurrency revolutie?

Zoals te zien is aan het eind van de jaren negentig, is India nogal conservatief geweest in het toepassen van nieuwe trends en technologieën. Hoewel het internet in augustus 1995 werd geïntroduceerd, kostte het India meer dan een decennium om de technologie te adopteren. Herhaalt India nu een patroon?

Momenteel is India een van de leidende landen op het gebied van blockchain innovatie. Het heeft doorbraken behaald met Polygon (MATIC) en WazirX (WRX), wat aantoont dat de mensen in India strijden om een plek in het wereldwijde blockchain ecosysteem.

Het leiderschap bevindt zich echter nog steeds in een diepe slaap en is zich niet bewust van de evoluerende aard van deze technologie en de rol die deze kan spelen in de groei van ’s werelds snelstgroeiende economie.

Van het verbod van de Reserve Bank of India (RBI) op de handel in cryptocurrency in 2018 tot de vernietiging van deze uitspraak door het Hooggerechtshof twee jaar later, en nu de onlangs ingevoerde belasting van 30% op digitale activa, is India’s positie over cryptocurrencies zeer ongunstig geweest.

India heeft misschien de dotcom-boom verloren, maar het land heeft nu meer talent en een eerlijk speelveld. India is zonder twijfel in staat om de volgende Google of Amazon in de blockchain ruimte te produceren, gezien de juiste richting en incubatie.

Wat staat India te wachten tijdens de aanhoudende blockchain revolutie?

Regionale markten in India zullen waarschijnlijk cryptocurrencies omarmen, en de huidige trend geeft aan dat meer Indiërs van alle demografieën deelnemen aan de cryptocurrency revolutie.

Ondertussen zal India waarschijnlijk miljarden dollars en een robuust economisch traject mislopen vanwege zijn restrictieve omgeving. Het is tijd voor het Indiase leiderschap om een standpunt in te nemen en zich te concentreren op het creëren van een gunstige omgeving voor blockchain en cryptocurrencies in plaats van te aarzelen en vervolgens te rouwen om hun beslissing.

Het bericht Indiase cryptocurrency exchanges verhuizen naar het buitenland: loopt India de crypto-revolutie mis? verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*