Crypto-Prijzen.nl

India’s voorgestelde 30% belasting op digitale activa is positief

India’s voorgestelde 30% belasting op digitale activa is positief

Met 30% is het Indiase belastingtarief op inkomsten uit digitale activa ontegenzeggelijk hoog. Ashish Singhal, de Chief Executive Officer en oprichter van CoinSwitch, vertelde CNBC in een interview dat deze voorgestelde wetgeving een goede ontwikkeling was.

Twee dagen geleden deed de Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, dit belastingvoorstel in een toespraak over de jaarlijkse begroting van India. Sitharaman benadrukte de “fenomenale toename van transacties in virtuele digitale activa”. De minister gaf ook aan dat er geen aftrek zou zijn toegestaan en dat transacties die financiële verliezen opleveren, niet zouden worden gecompenseerd door inkomsten uit digitale activa of andere.

Hoewel Singhal, CEO van CoinSwitch, aangaf dat het voorstel van 30% belasting een beetje steil leek, merkte hij op dat dit nog steeds een ontwikkeling in de goede richting was voor de Indiase cryptocurrency industrie. Singhal verklaarde dat dit een teken van vooruitgang was.

Op Street Signs Asia verklaarde Singhal dat de Blockchain and Crypto Assets Council op lange termijn zou samenwerken met de overheid om te zorgen voor gelijke belasting voor crypto inkomsten in relatie tot andere activaklassen. Singhal heeft toegevoegd,

Wat dit aangeeft, is dat de overheid deze industrie erkent en hopelijk zou de cryptorekening ook de legaliteit van dit ecosysteem aanpakken.

De CEO merkte op dat de aanpak van de regering slim was omdat er een onderscheid werd gemaakt tussen twee verschillende gevallen van valutagebruik:

Wat de overheid heel slim heeft gedaan, is om de valuta-use case van crypto te scheiden van de asset-class use-case van crypto… En dan hebben ze crypto activa erkend als een activaklasse op zich. Dus dat is naar mijn mening een grote stap bij het legitimeren van de use-case van de activaklasse, de use-case van crypto voor investeringen

In november 2022 veroorzaakte een bulletin van het nationale parlement wijdverbreide bezorgdheid en paniek toen het aangaf dat de Indiase regering van plan was de meeste particuliere cryptovaluta te verbieden en een kader te creëren voor een door de overheid uitgegeven digitale valuta. Later meldden lokale nieuwshuizen dat de autoriteiten ervoor hadden gekozen om de cryptocurrency industrie te reguleren in plaats van deze volledig te verbieden. Volgens berichten in de media is dit wetsvoorstel echter nog niet ingediend en is het ook niet opgenomen in de wetgeving die in de huidige sessie zal worden besproken.

La notizia India’s voorgestelde 30% belasting op digitale activa is positief era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*