Crypto-Prijzen.nl

India’s 30% belasting op crypto activa wordt op 1 april van kracht

India’s 30% belasting op crypto activa wordt op 1 april van kracht

Crypto trading returns to India as the Supreme Court lifts the ban

De cryptocurrency markt in India staat op het punt te veranderen met het nieuwe belastingkader dat op 1 april begint. Winsten die worden behaald met cryptocurrency transacties zullen worden onderworpen aan de belastingset voor virtuele digitale activa.

De Indiase minister van Financiën, Nirmala Sitharaman, stelde een vermogenswinstbelasting van 30% voor op alle virtuele digitale activa.

India crypto belastingwet komt op 1 april

Volgens de voorzitter van de Centrale Raad van Directe Belastingen, JB Mohapatra, zal de voorgestelde belasting van 30% van toepassing zijn op inkomsten verdiend op alle cryptocurrencies en andere virtuele activa. De heffing van 30% gaat in op 1 april. Vanaf 1 juli gaat er nog eens 1% fiscaal aftrekbaar aan de bron (TDS).

Vanaf 1 april worden cryptocurrency transacties in India op dezelfde manier behandeld als winsten uit speculatieve activiteiten.

De regering verkleint ook alle mazen in de wet waardoor mensen uitgaven van hun winst kunnen aftrekken. De regering heeft gezegd dat eventuele kosten van het delven van cryptocurrencies niet zullen worden gecategoriseerd als belastingaftrek. De regering zegt dat de kosten die worden gemaakt bij het opzetten van mijnbouwplatforms worden beschouwd als kapitaaluitgaven en daarom niet kunnen worden afgetrokken volgens de Wet op de inkomstenbelasting.

Crypto belastingen tegengesteld door de crypto gemeenschap

De cryptosector heeft zich fel gekant tegen deze belasting en roept op tot wijzigingen. Het zegt dat deze stap mensen zal ontmoedigen om in de cryptocurrency sector te investeren. Een van de bepalingen onder deze belastingbepaling waartegen bezwaar is gemaakt, is het afzonderlijk behandelen van winsten en verliezen van elk handelspaar.

De CEO van WazirX, de grootste cryptocurrency beurs in India, zei:

Door winsten en verliezen van elk marktpaar afzonderlijk te behandelen, wordt deelname aan cryptovaluta ontmoedigd en de groei van de industrie afgeremd. Het is erg jammer en we dringen er bij de regering op aan dit te heroverwegen.

De regering had eerder gezegd dat het invoeren van belastingen op cryptohandelsactiviteiten niet noodzakelijkerwijs betekent dat de regering de cryptosector legaliseerde. Tegen het einde van vorig jaar werd gemeld dat India cryptocurrencies zou kunnen verbieden, maar dit verbod is er nooit gekomen. India werkt ook aan een digitale roepie die de overheid controle zou kunnen geven over digitale transacties.

Het bericht India’s 30% belasting op crypto activa wordt op 1 april van kracht verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*