Crypto-Prijzen.nl

India zet nieuwe stappen op weg naar het cryptoverbod

India zet nieuwe stappen op weg naar het cryptoverbod

Crypto trading returns to India as the Supreme Court lifts the ban

Nadat China eerder dit jaar vrijwel alles wat met crypto te maken had had verboden, begon India in dezelfde richting te bewegen. Nu bereidt de regering zich voor op een nieuw hardhandig optreden tegen crypto nu de langlopende wet die cryptocurrencies in het land zal verbieden, nadert.

Voor zover bekend, zullen de meeste crypto activa worden verboden via de rekening die naar verwachting deze komende winter zal aankomen en de industrie in het land zal reguleren. De komende zitting van het parlement heeft The Cryptocurrency and Regulation of Official Digital Currency Bill, 2021 vermeld, dus het kader zal absoluut worden aangepakt.

Het land zal digitale valuta echter niet volledig elimineren, omdat het uiteindelijk toch hoopt over te stappen op zijn eigen CBDC. Alle particuliere cryptovaluta in India zullen echter worden verboden, met slechts een paar uitzonderingen die de onderliggende technologie van de crypto industrie, de blockchain, zullen bevorderen.

De zorgen van de lokale cryptogemeenschap nemen toe

Nu de enorme bevolking van India een groeiende interesse in crypto ontwikkelt, is er natuurlijk al een groot verzet van de lokale gemeenschap vanwege het aanstaande verbod. Velen in het land hebben geen bankrekening en de crypto industrie heeft een groot potentieel om deze mensen te helpen door hen toegang te geven tot de wereldwijde financiële sector.

De DeFi sector is speciaal op maat gemaakt om mensen in nood te helpen, maar het land zal het nu buiten bereik plaatsen met het nieuwste verbod. Wat betreft de omvang van India’s cryptogemeenschap, zeggen de huidige schattingen dat er 15 tot 20 miljoen investeerders in India zijn, terwijl de totale cryptoposities ongeveer 400 miljard roepies bedragen, of $ 5,4 miljard.

Met andere woorden, de Indiase cryptomarkt is enorm en het verbod zal gevolgen hebben voor talloze investeerders, plus hun gezinnen. Het parlementslid, Priyanka Chaturvedi, noemde het verbod een recept voor een ramp en merkte op dat het India zal beroven van het creëren van het ecosysteem dat zou passen in de new-age fintech.

Ondertussen merkte de CEO van India’s grootste cryptobeurs, WazirX, Nischal Shetty, op dat meer mensen in de overheid zich bewust moeten zijn van hoe crypto werkt, en dat het absoluut noodzakelijk is dat ze zo snel mogelijk worden onderwezen over digitale valuta.

The post India zet nieuwe stappen op weg naar het cryptoverbod appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*