Crypto-Prijzen.nl

India is van plan om zijn CBDC in het boekjaar 2022-2023 uit te rollen

India is van plan om zijn CBDC in het boekjaar 2022-2023 uit te rollen

De Reserve Bank of India (RBI) zal komend boekjaar de digitale versie van de roepie uitrollen. De minister van Financiën van het land, Nirmala Sitharaman, maakte dit nieuws eerder op de dag bekend terwijl hij de jaarlijkse begroting van India bezorgde. In haar toespraak zei Sitharaman dat het uitrollen van een door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC) de digitale industrie van India een enorme boost zou geven.

Volgens Sitharaman zou de CBDC ook helpen om een efficiënter en goedkoper valutabeheersysteem te creëren. Hoewel ze geen details onthulde over hoe de digitale roepie zou werken, zei Sitharaman dat het gebruik zou maken van de blockchain en andere technologieën. Met name het volgende boekjaar van India (2022-2023) begint op 1 april.

Als India vasthoudt aan zijn plannen om een CBDC te lanceren, zal het een van de grootste economieën ter wereld worden om deze prestatie te bereiken. Hoewel China sinds 2014 aan zijn digitale yuan werkt, moet het nog aankondigen wanneer het zijn CBDC wil lanceren. Tot nu toe hebben slechts twee landen een digitale versie van hun valuta uitgerold. Dit zijn de Bahama’s, met Sand Dollar, en Nigeria, met e-Naira.

Plannen om crypto te belasten

In haar toespraak, Sitharaman verduidelijkt het ministerie van Financiën het standpunt over de belasting van digitale activa en andere virtuele activa, het voorstellen van een 30% belasting inkomsten verkregen uit transacties met Cryptos.

Bovendien suggereerde ze dat de Indiase regering de hele sector onder het belastingnet zou moeten brengen door een belasting van 1% aan de bron (TDS) in te voeren voor cryptotransacties die een bepaalde drempel overschrijden. Sitharaman voegde eraan toe dat geschenken in digitale activa ook onderworpen zouden zijn aan belasting. Naar verluidt zullen de belastingvoorstellen vanaf 1 april in werking treden nadat het parlement de Uniebegroting heeft aangenomen.

Dit nieuws komt terwijl de Indiase regering blijft proberen de ontluikende activaklasse te reguleren in plaats van in de voetsporen van China te treden en een regelrecht verbod op de sector uit te voeren. Experts verwachten echter dat het land strenge regels zal invoeren.

Ondertussen is de cryptomarkt aan het herstellen nadat de angst voor de renteverhogingen van de Amerikaanse Federal Reserve een crash veroorzaakte. Op het moment van schrijven verandert Bitcoin (BTC/USD), de grootste cryptovaluta naar hoofdlettergebruik, van eigenaar voor $ 38.455,13 na een winst van 2,97% in de afgelopen 24 uur.

De altcoin markt maakt ook een comeback, waarbij Solana (SOL/USD) en Terra (LUNA/USD) de grootste winnaars zijn in de top 10 na een stijging van respectievelijk 16,36% en 13,43% om te handelen voor $ 106,36 en $ 52,25, respectievelijk.

La notizia India is van plan om zijn CBDC in het boekjaar 2022-2023 uit te rollen era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*