Crypto-Prijzen.nl

In Toronto gevestigd Bitcoin fonds wordt de eerste in zijn soort om maandelijks rendement uit te betalen

In Toronto gevestigd Bitcoin fonds wordt de eerste in zijn soort om maandelijks rendement uit te betalen

Purpose Investments, een in Toronto gevestigde geldbeheerder, heeft op dinsdag 30 november drie nieuwe fondsen onthuld op de Toronto Stock Exchange. Dit zijn de eerste crypto activa die op aandelenmarkten worden verhandeld en die een maandelijks rendement zullen uitkeren, meldde CBC Canada. Purpose lanceerde eerder dit jaar ook de eerste Bitcoin (BTC/USD) ETF ter wereld.

Een breder scala aan investeerders targeten

De nieuwe fondsen zijn gericht op beleggers die op meer conventionele manieren geïnteresseerd zijn in blootstelling aan cryptocurrencies. ETF’s worden verhandeld op beurzen, waardoor ze voor gewone mensen gemakkelijker te verhandelen zijn. Op dit moment heeft het meest verhandelde Bitcoin fonds van Purpose meer dan 24.000 BTC, wat behoorlijk wat geld waard is tegen de huidige koersen.

Grote vraag naar crypto ondanks nadelen

Bitcoin mijnbouw krijgt ernstige kritiek vanwege zijn enorme ecologische voetafdruk. Bovendien maakt de beveiliging van cryptocurrencies ze een gemakkelijke manier om geld te verplaatsen en wit te wassen. Ondanks deze schijnbare nadelen blijven beleggers geld in de markt pompen. Daarom probeert Purpose de volatiliteit te compenseren en tegelijkertijd op hen in te spelen.

Hoe de dividenden werken?

Purpose zal een gedekte call-strategie toepassen om inkomsten te genereren op basis van fondsbezit en dit maandelijks uit te keren aan de houders. Dit is de eerste keer dat een instelling deze strategie met cryptocurrencies gebruikt. Beleggers zullen wat rendement behalen, zelfs als de cryptoprijzen dalen.

De maandelijkse uitbetaling zal variëren in tegenstelling tot een dividend op een aandeel, dat de neiging heeft om regelmatig een stabiel en voorspelbaar bedrag uit te keren. Seif belooft:

We verwachten dat dit een behoorlijk hoog rendement zal opleveren, zeker ten noorden van acht procent. Maar we denken dat het in de loop van de tijd een dubbelcijferige opbrengst zal opleveren.

Risico blijft, waarde van fonds is gekoppeld aan crypto

Er is geen garantie op een enorm rendement in de loop van de tijd, omdat de prijs van de eenheden van het fonds gekoppeld zal zijn aan die van Bitcoin of Ethereum (ETH/USD). Als er een kans is om de beloofde rendementen te behalen, zijn de uitbetalingen in vergelijking met de winst die dividendbetalende aandelen vrij gunstig kunnen opleveren, en overtreffen ze ze met een afstand.

The post In Toronto gevestigd Bitcoin fonds wordt de eerste in zijn soort om maandelijks rendement uit te betalen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*