Crypto-Prijzen.nl

Impervious lanceert volledig gedecentraliseerde browser

Impervious lanceert volledig gedecentraliseerde browser

Impervious zal zijn volledig gedecentraliseerde browser op 7 april publiekelijk vrijgeven tijdens Bitcoin Week 2022, tweette het platform. Het wordt gefactureerd als “google zonder google, zoom zonder zoom en identiteit zonder de staat.”

Impervious API is een programmatische laag die bovenop het Bitcoin Lightning Network zit, dwz “Layer 3”. Ontwikkelaars kunnen de Impervious API gebruiken om eenvoudig veilige p2p datatransmissies en betalingen in hun applicaties en services in te bouwen.

Kenmerken en functies

Tot de kenmerken en functies van de browser behoren:

  • Echt peer-to-peer
  • Standaard versleuteling
  • Censuur en bewakingsweerstand
  • Ingebouwde betalingen

Een wondermiddel voor privacy

Het omzeilen van digitale tussenpersonen en het opzetten van p2p gegevensoverdracht is een wondermiddel voor de privacy van de consument, gegevensbeveiliging, censuurresistentie en het tegengaan van surveillance.

Het doel van de Impervious Node is om ontwikkelaars in staat te stellen eenvoudig robuuste applicaties te bouwen die profiteren van het Lightning Network, zonder dat ze hoeven te leren of zich zorgen hoeven te maken over de diepgaande technische aspecten van Lighting-betalingssystemen.

Impervious Nodes zijn een raamwerk voor ontwikkelaars om hun eigen netwerken, applicaties, API’s en andere creatieve architecturale structuren te creëren.

Over Impervious architectuur

  • Op Layer 1 bestaat het Bitcoin netwerk – geld, diepe opslag, wereldwijd root-vertrouwen.
  • Op Layer 2 bestaat het Lightning Network – contant geld, vloeiende betalingen, peer-to-peer vertrouwen.
  • Op Layer 3 bestaat het Impervious Network – applicaties, streaming microbetalingen en knooppuntfederatie.

The Impervious Node biedt drie webontwikkelaarvriendelijke interfaces voor communicatie.

  • GRPC ingang
  • HTTP REST invoer
  • HTTP websocket uitvoer

Beide GRPC/REST interfaces bieden een invoer en een bericht-ID op het antwoord. Met deze bericht-ID kan een ontwikkelaar de berichtsynchronisatie volgen en coördineren.

De uitvoer van de websocket is een stroom berichten, met de bovenstaande bericht-ID, of een verre bericht-ID. De websocket wordt gebruikt voor asynchrone/willekeurige ontvangst van berichten. Voor sommige API eindpunten verloopt de reactie via de websocket omdat er een lange wachttijd kan zijn voordat het Lightning Network de berichten doorstuurt.

In het Impervious ontwerp genereren deze GRPC/REST interfaces een bericht-ID, sturen het bericht naar het Lightning Network en reageren vervolgens onmiddellijk op de ontwikkelaar met het bericht-ID. De ontwikkelaar controleert vervolgens of de websocket dat bericht-ID retourneert.

Het bericht Impervious lanceert volledig gedecentraliseerde browser verscheen voor het eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*