Crypto-Prijzen.nl

Immensus Group begint salarissen te betalen in BTC

Immensus Group begint salarissen te betalen in BTC

Immensus Group, de grootste franchise van Domino’s in Nederland, heeft een crypto salarisoptie voor haar personeel geïntroduceerd. Een rapport onthulde dit nieuws op 22 mei (Bitcoin Pizza dag) en merkte op dat door deze stap het bedrijf zijn werknemers een deel van hun salarissen in BTC zal betalen. Het bedrijf legde uit waarom het de salarissen niet volledig in BTC kon betalen, en zei dat de Nederlandse wetgeving werkgevers opdraagt om werknemers het minimumloon in euro’s te betalen.

Immensus Group exploiteert 16 Domino’s pizzawinkels in het land. Het bedrijf heeft meer dan 1.000 interne en externe medewerkers, die kunnen kiezen welk deel van hun salaris ze in BTC willen ontvangen. Deze optie staat echter alleen open voor werknemers met een salaris boven het minimumloon.

Bij het toelichten van de beslissing om BTC te integreren als een salarisbetalingsoptie, zei het bedrijf dat het zijn jonge personeel wil motiveren om kennis te maken met de financiële wereld.

De mede-eigenaar van het bedrijf, Jonathan Gurevich, voegde toe:

We werken met veel jonge medewerkers. We horen ze praten over Bitcoin en we willen de mogelijkheid bieden om cryptocurrency te bezitten.

Streven naar de reguliere acceptatie van BTC

Naar verluidt heeft Immensus Group de handen ineengeslagen met BTC Direct, een in Nederland gevestigde crypto broker. De rol van BTC Direct in dit partnerschap zal namens het Immensus personeel euro’s omzetten in BTC. Volgens Gurevich laat dit partnerschap BTC Direct maandelijks bedragen converteren van € 5 (£ 4,32) tot € 250 (£ 216,04) in BTC voor de in aanmerking komende werknemers.

BTC Direct betaalt de afgelopen drie jaar salarissen in BTC. Volgens de marketingmanager van het bedrijf, Tom Schraven, heeft het bedrijf momenteel 80 medewerkers en accepteert bijna iedereen BTC. Door het pad te banen voor bedrijven die BTC betalingen willen omarmen, probeert het bedrijf aan te dringen op de massale acceptatie van de leidende cryptocurrency door middel van kapitalisatie.

Afgezien van het partnerschap met Immensus Group, onthulde BTC Direct dat er gewerkt wordt aan de integratie van de BTC salarisoptie in andere bedrijven. Volgens Schraven is het bedrijf bezig met het afronden van gerelateerde deals met verschillende grote salarisinfrastructuurbedrijven. Hij hield echter een strakke lip over de namen van de bedrijven, aangezien de deals nog moeten worden afgerond.

Dit nieuws komt terwijl BTC / USD zijn weekendverliezen probeert te recupereren, waardoor het zakte naar $ 31.227,34 (£ 22.109,74). Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 37.622,06 (£ 26574,34) na een winst van 17,48% in de afgelopen 24 uur.

The post Immensus Group begint salarissen te betalen in BTC appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*