Crypto-Prijzen.nl

Ik zou op mijn hoede zijn voor Ethereum als Merge dichterbij komt

Ik zou op mijn hoede zijn voor Ethereum als Merge dichterbij komt

Ik schreef in maart een stuk voor Invezz waarin ik graaf in wat de Ethereum Merge is, waarom het nodig is en wanneer deze zal plaatsvinden. Het laatste deel was moeilijk vast te stellen, maar ik ben ervan overtuigd dat we het deze zomer zullen meemaken. ETH stakers, kunnen maar beter hopen dat dit nog steeds klopt.

Omdat bij het bekijken van on-chain data, het er momenteel lelijk is uitziet. Er is nu 13 miljoen ETH ingezet, maar houders van ethereum hebben een lange tijd toegekeken, aangezien de waarde van hun vergrendelde positie met 77% is gedaald ten opzichte van afgelopen november, terwijl ETH een vrije val heeft gemaakt van $ 4.800 naar $ 1.100.

Ik moet toegeven, er zijn liquide alternatieven zoals de BETH-tokens aangeboden door Binance, of stETH met Lido, maar gezien de veel gepubliceerde prijsafwijking van ETH tijdens de ineenstorting van Celsius (waar ik hier een diepe duik over heb geschreven), is dit geen perfecte oplossing. De realiteit is dat veel stakers gedwongen zijn toe te kijken, terwijl hun bezit keldert in lijn met de rest van de cryptomarkt.

Ethereum on-chain

Volgens de bovenstaande grafiek werd 8 miljoen ETH gestort voorafgaand aan het hoogste punt ooit in november, toen ETH het had over “wen $ 5K”. De opname van 77% zal stekers niet zo goed zijn gevallen, vooral degenen die het 32ETH totaal hebben gestort dat nodig is om validator te worden – deze 32 ETH was in november meer dan $ 150.000 waard, maar is nu $ 35.000 waard.

Deze groep van investeerders zal ongetwijfeld ook elders aan crypto zijn blootgesteld. Met de spraakmakende crash van Luna (diepe duik hier ), de agressieve aanpak van de Fed, een zwak geopolitiek klimaat en algemeen negatief sentiment, zijn cryptomarkten gekrompen. Een woord dat ik veel heb gebruikt in mijn recente artikelen is besmetting, maar het is de sleutelfactor in deze verweven wereld van crypto.

Waar hebben deze investeerders nog meer geld verloren? Welke andere activa hebben ze? Welke altcoins die 99% hebben verloren? Hadden ze spaargeld in UST? Het lijkt redelijk om aan te nemen dat, in ieder geval, iedereen die 32ETH investeert om als validator op te treden, dit zal voelen.

De onderstaande grafiek van Glassnode laat zien dat de gemiddelde ETH-prijs die in het stakingscontract wordt gestort $ 2.390 is, terwijl de gemiddelde prijs in de markt $ 1.670 is. Dit betekent dat ETH-stakers in feite 36% grotere verliezen lijden dan de bredere Ethereum-markt.

En al die ETH zal worden vrijgegeven zodra de Merge live gaat.

Wat gebeurt er na de ETH Merge?

Dus met al deze 13 miljoen ETH die de markt zal overspoelen, moet je een terugval in prijs niet verdisconteren in vergelijking met de rest van de markt. Het zal intrigerend zijn om de waarde ervan te volgen, met name in vergelijking met Bitcoin. De heersende gedachte is vaak dat ETH gewoon naar de maan zal stijgen zodra de Merge live gaat, maar ik geloof dat dit naïef is als je kijkt naar de context van de bovenstaande cijfers. Trouwens, welk argument is er behalve simpelweg “Merge is goed, ETH omhoog”?

Het is waarschijnlijk dat op dit moment de fusie is ingeprijsd, en als er iets is dat de prijs van Ethereum waarschijnlijker zal doen dalen als er zich meer vertragingen of problemen voordoen.

Voor nu, wees dankbaar dat je de afgelopen zes maanden geen ETH-validator bent geweest. En als je dat hebt gedaan, hou vol – “crypto gonna crypto”, toch?

Het bericht Ik zou op mijn hoede zijn voor Ethereum als Merge dichterbij komt verscheen eerst op Invezz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*