Crypto-Prijzen.nl

Hoop voor Bitcoin ondanks dat het het meest oververkocht is in 2 jaar

Hoop voor Bitcoin ondanks dat het het meest oververkocht is in 2 jaar

Bitcoin (BTC/USD) daalde in het weekend tot $ 34.000 met een groeiende correlatie met de Amerikaanse aandelenmarkt. Aangezien het beleid van de Federal Reserve snel verandert als reactie op de stijgende inflatie, lijken zowel de conventionele als de cryptomarkten versteend.

Vlaggenschip crypto op laagste RSI sinds maart 2020

De laatste keer dat de dagelijkse RSI (Relatieve Sterkte Indicator) van Bitcoin zo laag was, was in maart 2020, de tijd van de COVID crash. De wekelijkse RSI van 37 laat zien dat het actief oversold is.

Grote koopkans?

Volgens Marcus Sotiriou, analist bij de in het VK gevestigde digitale activamakelaar GlobalBlock, lag elke bearmarktbodem voor Bitcoin tussen 29-35 op de wekelijkse RSI. Dit toont aan dat het tijd is om te kopen voor iedereen die gelooft in de langetermijnwaarde van deze activaklasse.

De MVRV ratio staat momenteel op 1,50, met 50% niet-gerealiseerde winst voor Bitcoin portfolios. Historisch gezien betekende een ratio van minder dan 1 het einde van de bearmarkt, wat uitstekende koopmogelijkheden biedt.

Marcus Sotiriou merkte op:

Ik denk dat de bepaling van een bull/bear markt niet zo duidelijk is als eerdere cycli, omdat de structuur van de markt drastisch verandert met instellingen die de ruimte betreden. We bevinden ons in de buurt van de onderkant van het bereik in de lage $ 30k regio, wat aangeeft dat dit het risico/rendement hier voordelig is om te kopen, in combinatie met de hierboven genoemde RSI.

Alex Axelrod, oprichter en CEO van Aximetria, hoopt ondanks marktvrees op stabiliteit voor Bitcoin. Hij merkte op:

Nu de prijs van Bitcoin de afgelopen 24 uur is gedaald tot $ 33.184, een prijsniveau dat ook het laagste niveau in de afgelopen 90 dagen markeerde, wordt officieel bevestigd dat de digitale valuta nu onder controle staat van dominante verkopers. Het herstel van Bitcoin laat nog even op zich wachten, aangezien beleggers er meer op uit zijn dat de prijs voorlopig wordt gestabiliseerd. Hopelijk kan de munt de steun op $ 32.500 behouden in zijn poging om het weerstandsniveau van $ 40.000 in de komende weken opnieuw te testen.

El Salvador loopt weer voorop

Vrijdag kocht El Salvador Bitcoin voor $ 15 miljoen. Het land heeft in slechts enkele maanden 4 miljoen gebruikers voor zijn door de overheid gesteunde Bitcoin portemonnee aangenomen, wat bijna tweederde van de bevolking is. Aangezien minder dan een derde een bankrekening heeft, is dit een hele prestatie.

Sotiriou concludeert dat de indrukwekkende acceptatiegraad van El Salvador andere landen ertoe zal brengen om Bitcoin in 2022 wettig betaalmiddel te maken, ondanks de huidige volatiliteit.

La notizia Hoop voor Bitcoin ondanks dat het het meest oververkocht is in 2 jaar era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*