Crypto-Prijzen.nl

Hoogtepunten van de markt: Bitcoin breekt record, Ford stijgt na Credit Suisse upgrade, Pinterest aandeel gaat 12% omhoog

Hoogtepunten van de markt: Bitcoin breekt record, Ford stijgt na Credit Suisse upgrade, Pinterest aandeel gaat 12% omhoog

Nadat de eerste Bitcoin (BTC/USD) futures ETF was gelanceerd, zette Bitcoin een nieuw record en passeerde de grens van $ 66.900. De vorige ATH was $ 64.899, geregistreerd in april. Terwijl het Bitcoin nieuws de markt overspoelde, volgden andere top 10 munten. De grootste winnaar was Solana (SOL/USD) met een winst van 17%. Ethereum (ETH/USD) steeg met 8% en Cardano (ADA/USD) steeg met 6%. Ethereum nadert ook een nieuwe ATH.

Ford stijgt 4% na upgrade van Credit Suisse

Zowel de DJ30 als de SPX500 wonnen gisteren 0,4%, terwijl de technologiezware NASDAQ100 lichtjes in het rood stond. Ford sloot de dag af met een winst van 4% nadat analisten van Credit Suisse hun aandelenrating hadden verhoogd van vasthouden naar kopen. De aandelen van de autofabrikant zijn met meer dan 80% op jaarbasis gestegen, en alleen al in de afgelopen maand met 21%.

Zorgverzekeraars Anthem en Centene behoorden tot de grootste winnaars in de SPX500. Anthem verhoogde zijn winstvooruitzichten voor het hele jaar en won meer dan 4%, net als Centene. De aandelenkoers van Anthem is op jaarbasis met meer dan 30% gestegen.

Netflix hield de NASDAQ100 gisteren tegen en sloot af met een verlies van 2,2%.

IAG aandelen blijven kelderen, UK100 nog steeds omhoog

De aandelen van luchtvaartmaatschappij IAG bleven dalen en sloten af met een verlies van bijna 5%. Desondanks steeg de UK100 gisteren, zij het marginaal. Tot nu toe is de aandelenkoers van IAG deze week met bijna 14% gedaald. De belangrijkste reden is een aankondiging van de luchthaven Heathrow dat het van plan is de tarieven die het aan luchtvaartmaatschappijen in rekening brengt te verhogen. De aandelen van budgetluchtvaartmaatschappijen daalden onder de kleinere aandelen. Zowel Ryanair als EasyJet waren lager. De laatste is dit jaar tot nu toe slechter af geweest, met een verlies van meer dan 15% in aandelenwaarde.

Pinterest stijgt met 12% op nieuws over PayPal acquisitie

De aandelenkoers van social media bedrijf Pinterest steeg nadat bekend werd dat PayPal in onderhandeling was om het te kopen voor $ 45 miljard.

Volatiliteit verwacht voor Australische dollar

Philip Lower, gouverneur van de Reserve Bank of Australia, zal om 19:00 UTC deelnemen aan een online panel dat wordt georganiseerd door de Universiteit van Chili. Zijn deelname zal naar verwachting een impact hebben op de Australische dollar.

The post Hoogtepunten van de markt: Bitcoin breekt record, Ford stijgt na Credit Suisse upgrade, Pinterest aandeel gaat 12% omhoog appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*