Crypto-Prijzen.nl

Hoogtepunten 12 mei: TerraUSD herstelt, Tether-pin stort in

Hoogtepunten 12 mei: TerraUSD herstelt, Tether-pin stort in

De cryptomarkt is extreem negatief, met de meeste top 100 cryptocurrencies diep in het rood op het moment van schrijven.

Crypto-exchanges zagen meer dan een miljard aan liquidaties. De hoogste was crypto-exchange OKX met $393 miljoen, gevolgd door Binance met $389 miljoen en Bybit met $155 miljoen.

Top crypto’s

Tether (USDT) daalde tot 97 cent in Aziatische uren en verloor de koppeling met de Amerikaanse dollar. Het wordt momenteel verhandeld voor 98 cent, maar heeft in 24 uur bijna 2% van zijn waarde verloren.

Handelaren verkochten USDT voor Amerikaanse dollars te midden van een slecht sentiment voor stablecoins in cryptogemeenschappen.

Bitcoin daalde tot $25.400 en bereikte het laagste niveau vanaf december 2020. Het handelt nu boven $27.000. Verliezen uit liquidaties werden geleid door etherfutures, waarbij markten meer dan 16% van hun totale kapitalisatie verloren.

Buiten de top 10 vertoont TerraUSD (UST) tekenen van herstel, een stijging van 65,61% in de afgelopen 24 uur. Eerder deze week daalde het tot 22 cent. De stablecoin van Terra is momenteel 64 cent waard. Alle andere crypto’s verliezen 20 tot 30% van hun waarde.

Grootste stijgers en dalers

Buiten de top 20 was de tendens vergelijkbaar, met de meeste verliezen in de dubbele cijfers. Sommige cryptocurrencies verloren maar liefst 30%.

Opmerkelijke uitblinkers zijn onder meer The Graph en Gala, elk met 40% gedaald, Convex Finance met verliezen van 38%, Fantom met 42% en eCash met 47%. Terra heeft 96% van zijn waarde verloren en staat op nummer 78 volgens marktkapitalisatie.

Ondanks het negatieve sentiment rond stablecoins, winnen de meeste ervan. Fei USD, de DeFi native algoritmische stablecoin van Fei Protocol, Pax Gold, Pax Dollar, TrueUSD, Dai, Binance USD en USD Coin zijn allemaal gestegen, sommige met meer dan 1%.

De enige stijgers van de reguliere cryptocurrencies is Axie Infinity, dat vandaag 4% aan zijn waarde heeft toegevoegd.

Trending

De grootste winnaar vandaag is Metalandz, een nieuw crypto-gamingplatform met Play 2 Earn-games, NFT’s en de Open Jungle NFT-marktplaats. Het governance-token METAZ is met 285% gestegen.

The post Hoogtepunten 12 mei: TerraUSD herstelt, Tether-pin stort in appeared first on Cryptostart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*