Crypto-Prijzen.nl

Hongaarse Bitcoin fans eren Satoshi Nakamoto met een standbeeld

Hongaarse Bitcoin fans eren Satoshi Nakamoto met een standbeeld

Satoshi Nakamoto statue

Hongarije is het eerste land ter wereld geworden dat een levensgroot standbeeld van de maker van Bitcoin heeft neergezet, bekend als de pseudoniem Satoshi Nakamoto. De groep achter het beeldhouwwerk onthulde het voor het eerst op 16 september. Gelegen in Graphisoft Park, Boedapest, eert het beeldhouwwerk Satoshi en zijn werk.

Het standbeeld is het idee van András Györfi, de redacteur van de Crypto Academy, een toonaangevende crypto-nieuwssite in Hongarije. Györfi sloeg de handen ineen met Gabi Debreczeni-Raskó en Debreczeni Barnabás van cryptoplatform MrCoin, Imre Szilágyi, de oprichter van de Blockchain Budapest Conference, en Kornél Kalocsai, het hoofd van de Blockchain Hungary Association, om het initiatief te vormen achter de creatie van het standbeeld.

Het beeld, gemaakt door twee Hongaarse kunstenaars, namelijk Gergely Réka en Tamás Gilly, stelt een algemene menselijke figuur voor, aangezien het geslacht, afkomst, leeftijd en lengte van de BTC ontwikkelaar onbekend blijven. Het beeld is voornamelijk gemaakt van brons en draagt een hoodie met het BTC logo op de borst. Het gezicht is gemaakt van een speciaal brons-aluminiumcomposiet dat een glanzende glans biedt. Bij het naderen van het standbeeld, kan men hun gezicht zien, wat impliceert dat we allemaal Satoshi zijn.

Op de website van het initiatief staat dat Satoshi’s werk belangrijk is voor zowel de IT industrie als de mensheid. De website voegt eraan toe dat Bitcoin (BTC/USD) meer is dan een valuta, en voegt eraan toe dat de onderliggende blockchain technologie antwoorden biedt op meerdere uitdagingen waarmee de mensheid te kampen heeft.

Een optimistische kijk op BTC en de blockchain

Dit nieuws komt nadat het project voor het eerst plannen aankondigde om het beeldhouwwerk in juni van dit jaar te maken. Györfi prees destijds de blockchain en zei:

Het is een efficiënte, eerlijke en transparante database die wantrouwen tussen mensen wegneemt en de wereld op veel gebieden een betere plek kan maken, van voedselvoorziening tot hulpverlening.

De oprichting van het Satoshi beeld wordt mogelijk gemaakt door de cryptovriendelijke regelgeving van Hongarije. Afgezien van eerlijke crypto regels, is het land van plan om de crypto belasting met 50% te verlagen.

In mei deelde de Hongaarse minister van Financiën, Mihály Varga, het stimuleringsprogramma van de regering om de economie van het land te stimuleren. Om de economische moeilijkheden als gevolg van de COVID-19 pandemie te verlichten, hebben de Hongaarse wetgevers een wetsvoorstel ingediend om de cryptohandelstaksen te verlagen van 30,5% naar 15%. Naar verluidt kunnen deze wijzigingen al in 2022 van kracht worden.

Ondertussen is BTC de afgelopen 24 uur met 1,20% gedaald om van eigenaar te wisselen voor $ 46.884,39 (£ 34.128.32) terwijl de cryptomarkt vandaag blijft bloeden.

The post Hongaarse Bitcoin fans eren Satoshi Nakamoto met een standbeeld appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*