Crypto-Prijzen.nl

Hong Kong vermeldt eerste metaverse ETF op 21 februari

Hong Kong vermeldt eerste metaverse ETF op 21 februari

CSOP Asset Management heeft het eerste metaverse thema op de beurs verhandelde fonds in Hong Kong gelanceerd, dat na de notering op de Hong Kong Stock Exchange op 21 februari zal openen voor handel, meldde CoinGape.

Fonds om voornamelijk te beleggen in Amerikaanse metaverse bedrijven

Om zijn investeringsdoelstellingen te bereiken, zal CSOP de managementstrategie hanteren om voornamelijk te beleggen in metaverse gerelateerde, Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Volgens een rapport van CSOP ontving Metaverse Concept ETF een initiële investering van ongeveer $ 9 miljoen bij de lancering.

Volgens veel belangrijke marktspelers, waaronder technologiereuzen als Meta, het voormalige Facebook, zal de metaverse een ondeelbaar onderdeel zijn van de toekomst van internet.

Fysieke ruimte combineren met VR en AR

CSOP’s versie van de metaverse zal 2D online ervaringen zoals computergames combineren met AR en VR technologieën. De marktkapitalisatie van deze technologieën zal naar verwachting in 2024 ongeveer $ 300 miljard bedragen, wat een opmerkelijk teken is van het enorme groeipotentieel van metaversen.

Metaverse wereldwijde markt gaat door het dak

De wereldwijde metaverse markt zal naar schatting sterk stijgen zoals de marktkapitalisatie van de onderliggende technologie, van ongeveer $ 5 miljoen in 2020 tot $ 1,5 biljoen in 2030. Dit is een CAGR van 253% volgens gegevens uit het CSOP rapport.

Melody He, plaatsvervangend CEO van CSOP zei:

De Metaverse vertegenwoordigt het begin van een gloednieuw tijdperk, waarin een parallelle nieuwe wereld zal worden gecreëerd. We zijn optimistisch over toekomstige thematische investeringen en zijn ervan overtuigd dat het toevoegen van CSOP Metaverse Concept ETF aan onze productlijn verder zal voldoen aan alle investeringsbehoeften van onze investeerders,

Metaverse ETF’s zijn populair in dit deel van de wereld sinds 2021, toen Zuid-Korea aankondigde de eerste vier metaverse ETF’s van Azië te lanceren. In slechts twee weken tijd werd ongeveer $ 100 miljoen opgehaald. Morgan Stanley voorspelt dat metaverses alleen al in China een marktwaarde van $ 8 biljoen kunnen bereiken.

Over CSOP

In 2008 werd CSOP Asset Management Limited de eerste offshore-entiteit die werd opgericht door een gereguleerde Chinese vermogensbeheerder. CSOP, gevestigd in Hong Kong, bezit licenties van Type 1 (Dealing in Securities), Type 4 (Advising on Securities) en Type 9 (Asset Management) die zijn uitgegeven door de Hong Kong Securities and Futures Commission.

La notizia Hong Kong vermeldt eerste metaverse ETF op 21 februari era stato segnalata su Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*