Crypto-Prijzen.nl

Hoe ziet de toekomst van DeFi eruit? Interview met rhino.fi

Hoe ziet de toekomst van DeFi eruit? Interview met rhino.fi

In de crypto-industrie is het soms verleidelijk om verstrikt te raken in al het prijskijken. Terwijl de bearmarkt grip krijgt, is het begrijpelijk om te denken dat alles verloren is.

In werkelijkheid is er veel innovatie gaande in een industrie die razendsnel is gegroeid sinds Satoshi Nakamoto zijn/haar Bitcoin-whitepaper in 2008 schreef.

Vandaag interviewen we zo’n project. Dit is rhino.fi (voorheen DerversiFi), een gedecentraliseerde app op Ethereum. Met de recente Merge die Ethereum in de schijnwerpers van de hele industrie plaatst, zijn mensen zich terdege bewust van enkele van de problemen met betrekking tot de schaalbaarheid. Met name de gaskosten blijven torenhoog, iets dat de dagelijkse gebruiker enorm belemmert om dagelijks met Ethereum te communiceren.

rhino.fi is een project dat dit probleem aanpakt. Door middel van het concept van Layer 2’s – hieronder uitgelegd – wil het een meer naadloze ervaring bieden voor het groeiende DeFi-landschap op Ethereum.

We hebben het team geïnterviewd over het onderscheid tussen Layer 1 en Layer 2, de toekomst van DeFi, de bearmarkt, interoperabiliteit, of Ethereum ooit door andere blockchains zal worden opgevangen, en meer.

Invezz (IZ): Kunt u in eenvoudige bewoordingen uitleggen wat een Layer 2 is en hoe uw platform in de Layer 1 / Layer 2-textuur past?

rhino.fi (RF) : Ethereum en Solana zijn voorbeelden van Layer 1 (L1) blockchains waarop andere structuren en applicaties zijn gebouwd. L1’s zijn waar de definitieve staat van transacties wordt vastgelegd.

Laag 2’s (L2) zijn gebouwd op Laag 1’s. Enkele voorbeelden van Ethereum L2’s zijn Optimism, Arbitrum of Starkware.

Ethereum L2 ontstond toen de Ethereum Layer 1-blockchain in populariteit groeide. De grote vraag zorgde ervoor dat de gasprijzen aanzienlijk stegen, congestie van het netwerk en vertragingen bij het voltooien van transacties.

L2-oplossingen voeren transacties uit vanaf L1 en posten de gegevens vervolgens in batches terug op L1 zodat de hele gemeenschap ze kan zien. Dit mechanisme stelt Ethereum in staat om te schalen door de hoge transactiebelasting op L1 te verwijderen zonder afbreuk te doen aan de veiligheid die wordt gegarandeerd door de L1-blockchain. L2-oplossingen voor het schalen van Ethereum kunnen gaskosten tot 100x verlagen.

rhino.fi (voorheen DeversiFi), een dApp op Ethereum L2, stelt gebruikers in staat hun tokens te kopen, te verhandelen en te investeren zonder de vertragingen en gaskosten die typisch zijn voor Ethereum L1.

IZ : Hoe belangrijk vindt u decentralisatie?

RF : Wij zijn van mening dat financiering voor iedereen toegankelijk moet zijn en mogelijk zal worden gemaakt via gedecentraliseerde financiering (DeFi).

DeFi is efficiënter dan het traditionele financiële systeem (TradFi), omdat het gebaseerd is op code en het werk van duizenden mensen kan worden vervangen door een paar regels code, wat de kosten voor eindgebruikers verlaagt.

Door deze focus op code geeft DeFi miljoenen mensen toegang tot een financieel systeem dat anders niet voor hen zou bestaan (bijna een derde van de wereldbevolking heeft nog steeds geen toegang tot een bankrekening).

Bovendien stelt DeFi iedereen in staat toegang te krijgen tot en te profiteren van financiële kansen, waar ter wereld ze zich ook bevinden. Dit in tegenstelling tot TradFi, waar degenen die al over de meeste middelen beschikken, overweldigend ten goede komen.

IZ: Veel platforms hebben geprobeerd om op deze manier een brug te slaan tussen ketens, waarom hebben ze geen betekenisvol marktaandeel weten te veroveren en wat onderscheidt uw platform?

RF : rhino.fi is een van de eerste protocollen waarmee gebruikers tokens cross-chain kunnen wisselen zonder ooit de applicatie te hoeven verlaten, van portemonnee te wisselen of native netwerkgaskosten te betalen.

Voorheen moesten gebruikers nieuwe portefeuilles opzetten, afhankelijk van de keten die ze wilden gebruiken, de tokens zelf overbruggen en netwerkkosten betalen om deze transacties te voltooien.

IZ: Zijn er ook nadelen aan deze aggregatie, zoals een centraal storingspunt of een groter risico voor de handelaar?

RF : rhino.fi zou geen centraal storingspunt zijn, net zo min als gebruikers zelf geld zouden overbruggen, omdat rhino.fi fungeert als een interface voor gebruikers om toegang te krijgen tot andere blockchains.

Aangezien smart contracts van rhino.fi automatisch worden uitgevoerd op verzoek van de gebruiker, worden menselijke fouten die mogelijk leiden tot verlies van geld ook tot een minimum beperkt.

IZ: Wat vind je in het algemeen van DeFi – denk je dat de toekomst rooskleurig is, zelfs als dit een aanhoudende bearmarkt blijkt te zijn?

RF : We hebben een vergelijkbare aanhoudende neergang gezien, met name tijdens de “crypto-winter” van 2018. Terwijl veel doomsday-commentatoren toen het einde van crypto beweerden, zagen we zwakkere projecten die wegspoelden en sterkere projecten die werden gebouwd te midden van bearish omstandigheden.

De laatste was gericht op het maken van geweldige producten die lang mee konden gaan. Veel van deze projecten hebben de afgelopen jaren een sterke staat van dienst gehad, waaronder Polygon, Aave en Compound.

In 2022 zijn de onderliggende voorwaarden van crypto robuuster dan in 2018 – infrastructuur is meer uitgebouwd en use cases zijn meer gevalideerd.

Hoewel de toekomst moeilijk te voorspellen is, geloven we dat sterke projecten in deze periode nog beter zullen worden als voorheen door de juiste focus, en dit zal de komende jaren leiden tot een nog robuuster ecosysteem.

IZ: De vorige bearmarkt zorgde ervoor dat veel projecten ten onder gingen. Wat denkt u dat dit lot voor rhino.fi zal vermijden?

RF : We geloven dat projecten die deze bearmarkt moeten doorstaan, moeten blijven bestaan uit laserfocus op wat gebruikers willen, flexibel blijven voor trends en kansen en vasthouden aan hun sterke punten. Dit is waar rhino.fi zich al op richt, en we blijven ons aanbod verbeteren, zodat iedereen gemakkelijk toegang heeft tot het beste dat multichain te bieden heeft vanuit één enkele app.

IZ: U noemt de verschillende Layer 1-projecten in de top 10 cryptocurrencies, denkt u dat er uiteindelijk Ethereum gevonden kunnen worden?

RF : Met verschillende L1’s die nu prominente top 10-posities innemen op basis van marktkapitalisatie, is het duidelijk niet langer een kwestie van “winner takes all”. Deze trend zal zich voortzetten en we zullen een ecosysteem van meerdere blockchains zien samenwerken.

Dit is de reden waarom rhino.fi heeft besloten om uit te breiden naar blockchains om een hub te worden voor het ecosysteem met meerdere ketens. Omdat verschillende blockchains verschillende sterke punten hebben, zal een divers ecosysteem van meerdere blockchains de hele ruimte nog aantrekkelijker en robuuster maken.

IZ: Denkt u dat bepaalde blockchains zullen vechten voor suprematie, of zal de toekomst er een zijn van interoperabiliteit met behulp van functies zoals ParaSwap? Wat zou beter zijn voor beleggers?

RF : We denken dat verschillende blockchains voor verschillende doeleinden zullen worden gebruikt, omdat ze verschillende kenmerken en sterke punten hebben. Sommige blockchains geven prioriteit aan de snelheid van transacties die meer gaming-apps kunnen aantrekken, terwijl andere prioriteit geven aan beveiliging, wat meer uitleen-apps kan aantrekken.

Er zal altijd een afweging zijn tussen decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid, elke blockchain zal bepaalde eigenschappen meer aantrekken dan andere. Daarom is het belangrijker dat projecten zich richten op hoe ze het beste kunnen samenwerken. In plaats van te concurreren binnen dit ecosysteem, moeten we ons concentreren op het bieden van geweldige gebruikerservaringen.

Het bericht Hoe ziet de toekomst van DeFi eruit? Interview met rhino.fi verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*