Crypto-Prijzen.nl

Hoe verschilt utility token Metacade (MCADE) van Binance Coin (BNB) en The Sandbox (SAND)?

Hoe verschilt utility token Metacade (MCADE) van Binance Coin (BNB) en The Sandbox (SAND)?

Telkens wanneer nieuwe cryptoprojecten voor het publiek worden vrijgegeven, lopen tokens niet ver achter. Of het nu gaat om nieuwe mogelijkheden om te investeren of utility-tokens met praktische use-cases voor hun platforms – ze dienen allemaal op de een of andere manier als een integraal onderdeel van de toekomstige ontwikkeling van hun projecten binnen de metaverse.

Een relatieve nieuwkomer binnen de metaverse wereld, Metacade, heeft de laatste tijd veel ontwikkeling doorgemaakt – pronkend met een whitepaper met informatie over zijn unieke utility-token, $MCADE. Het platform mikt op explosieve groei en wil snel integreren als een voorloper in de toekomst van gaming op Web3.0 en de metaverse.

In dit artikel gaan we dieper in op $MCADE en zien we wat het onderscheidt van de utility tokens die op dit moment het populairst zijn: Binance Coin, bekend als BNB, en de SAND-token van The Sandbox-game. We laten jou bepalen welke de meeste potentie heeft om de beste utility token te zijn.

Een introductie tot Metacade

Metacade wil een bruisende Web3-community zijn waar mensen met dezelfde interesses, zoals de Web3-cultuur en GameFi-technologie, samen kunnen komen om games te spelen, nieuwe vacatures te vinden en hun ervaringen met elkaar te delen. Zie het als een ontmoetingsplaats in de metaverse. In het hart van deze samenwerking vinden we het $MCADE-token – de kernvaluta die interacties op het Metacade-platform mogelijk maakt.

Tegen 2027 zal de waarde van de metaverse met 590% gestegen zijn en GameFi zal naar verwachting 10x sneller groeien dan traditioneel gamen. Volgens iCrowdNewswire zal de marktwaarde van de metaverse in 2030 ongeveer 40 miljard dollar zijn. Metaverse tokens, zoals die van Metacade, zijn hierdoor in beeld gekomen als de optie met de meeste potentie tot groei.

Wat we weten over $MCADE – de token achter Metacade

Nadat we alles, van whitepapers tot Q&A’s voor ontwikkelaars, hebben besproken, hebben we een duidelijk idee van de $MCADE-token en hoe het op het hele platform moet worden gebruikt.

Primair gebruik binnen Metacade

$MCADE weerspiegelt de fundamenten van Metacade in gaming en is bedoeld om te worden gebruikt voor verschillende doeleinden:

 • Toegang krijgen tot toernooien en prijstrekkingen en optreden als valuta voor de prijzenpot
 • Games spelen in de arcade-sectie van Metacade.
 • Beloningen ontvangen bij Play2Earn games
 • Merchandise van het platform en het kopen van games
 • Game-ontwikkelingsaspecten, zoals betaling voor mogelijkheden om te bèta testen
 • Gamefinanciering – het verstrekken van subsidies aan game-ontwikkelaars om hun projecten te creëren (winnaars van subsidies die zijn verkozen door de community)

Net als bij andere cryptocurrency-platforms, is Metacade ook van plan om de mogelijkheid aan te bieden om zijn token uit te zetten. In wezen wil het platform een vorm van passief inkomen mogelijk maken voor gebruikers die de voorkeur geven aan een meer dividendachtige benadering van de metaverse

Technische aspecten van de $MCADE token

Na ons diepgaande onderzoek naar zowel de release als de technologie van de token, kunnen we het volgende zeggen:

 • Het zal de ERC Ethereum Blockchain gebruiken.
 • Er zal een vaste voorraad van 2 miljard $ MCADE-tokens zijn.
 • 1,4 miljard zijn aangekondigd voor voorverkoop, met 600 miljoen:
  • 200 miljoen voor ontwikkeling
  • 100 miljoen voor liquiditeit
  • 250 miljoen voor marketing & CEX-vermeldingen
  • 50 miljoen voor een wedstrijdpool.

Als we al deze aspecten samenvatten, kunnen we zien dat $MCADE zowel een degelijke aanpak heeft wat betreft de release, als uitstekende hulpprogramma’s die nauwer met het platform integreren dan de meeste andere projecten die op dit moment lopen.

Hoe verschilt $MCADE van BNB en SAND?

$MCADE heeft enkele belangrijke verschillen waarmee rekening moet worden gehouden als je het wil vergelijken met utility-tokens zoals BNB en SAND. Het begrijpen van de relevantie hiervan is van vitaal belang als je van plan bent om in een van deze tokens te investeren, dus laten we eens kijken waarom $MCADE opvalt. 

Binance Coin – Een veelgebruikte utility token

Binance Coin (BNB) is gemaakt met het oog op handel en gepromoot als een utility token dat de kosten op zijn eigen Binance-uitwisseling verlaagde. In de loop van de tijd is het geëvolueerd en nu kunnen BNB’s ook worden gebruikt om reiskosten te betalen (zo kun je er bijvoorbeeld hotels en vluchten mee boeken), om virtuele geschenken te kopen, om te winkelen met een creditcard en nog veel meer.

Daarom fungeert BNB Binance Coin als een transactiemedium, net als een valuta – en zoals elke valuta is Binance Coin onderhevig aan marktomstandigheden, zowel de goede als de slechte. In het afgelopen jaar is Binance onder de loep genomen door de SEC vanwege zijn handelspraktijken, waarvan de berichtgeving de waarde van BNB negatief beïnvloedde en het naar een dieptepunt van minder dan $200 bracht.

SAND – Gaming-ervaringen en voxel-assets

Van buitenaf lijken The Sandbox-game en zijn $SAND utility token misschien op Metacade en $MCADE.

Hoewel het platform van The Sandbox op de community gebaseerd is, is het vooral gericht op game-design. Gebruikers kunnen individueel of samen werken om game-ervaringen en activa te creëren. De meest voorkomende drijfveer achter de economie van The Sandbox is het maken en delen van items die voxel-assets worden genoemd. Voxel-assets zijn in wezen 3D-modellen – geanimeerd of statisch. Deze kunnen worden gemaakt en volgens worden verkocht om te worden gebruikt in Sandbox-games. Hier krijgen de makers utility tokens voor.

Er bestaat ook een game-maker, waarmee ontwerpers games kunnen maken met behulp van het native coderingsframework van Sandbox. Deze kunnen ook worden verkocht in ruil voor de valuta van het platform. Vervolgens kan de koper het framework gebruiken met een exclusieve licentie.

Ten slotte is er een marktplaats – waar de handel in zowel gecreëerde activa als games plaatsvindt – op dezelfde manier als NFT’s worden verhandeld. Het is de markt van The Sandbox waar veel van de hype plaatsvindt. Zoals we hebben kunnen zien met andere NFT’s die er op dit moment zijn – kwaliteit volgt niet altijd de hype. Dit zou de vraag die veel beleggers stellen kunnen verklaren: “Waarom is The Sandbox down?”

$MCADE – Streven naar de beste utility token via verschillende functies

Zoals je kunt zien, deelt $MCADE weliswaar enige utility met zowel BNB als SAND – de voordelen komen echt naar voren als we kijken naar de problemen van de andere platforms met betrekking tot de stabiliteit op de markt en de duurzaamheid van de projecten.

Bij het beleggen in een cryptocurrency die puur voor transacties bestaat, spelen marktkrachten en de fundamenten van het platform een belangrijke rol in hoe stabiel de investering in de loop van de tijd kan zijn. Hoewel de Binance Coin BNB voor verschillende transacties kan worden gebruikt, kan de volatiliteit er in de loop van de tijd voor zorgen dat het een riskante investering is. Zeker niet de beste utility token om in overweging te nemen.

 
The Sandbox utility token, met zijn activa- en gamemarktplaatsen, heeft een groot actueel potentieel. Het is echter de duurzaamheid op de lange termijn die vragen oproept over hoe ver de trend kan gaan. Zonder een divers gebruikersaanbod en daarmee een loyaal klantenbestand, wordt het steeds moeilijker om de waarde van de token in de loop van de tijd te bepalen.

Door de community gerichte ondersteuning van Metacade, zowel wat betreft de gamerpopulatie als de ontwikkelaarsteams, is $MCADE goed voorbereid om zowel stabiliteit op lange termijn als sterke duurzaamheid te bieden, terwijl het zich ook blijft ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat de beste utility tokens opvallen, moeten ze use-cases aanbieden die universeel op hun platform kunnen worden geïntegreerd – en het lijkt erop dat $MCADE in deze mal zal passen. Gezien de sterke focus op de community en gedetailleerde, realistische visie voor de toekomst, zal Metacade waarschijnlijk furore maken in de toekomst van de metaverse.

Meer informatie over BNB vind je hier.

Lees hier meer over SAND.

Neem hier deel aan de Metacade presale.

Het bericht Hoe verschilt utility token Metacade (MCADE) van Binance Coin (BNB) en The Sandbox (SAND)? verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*