Crypto-Prijzen.nl

Hoe het metaverse project Metacade zich verhoudt tot Decentraland en The Sandbox

Hoe het metaverse project Metacade zich verhoudt tot Decentraland en The Sandbox

Metaverse games zoals Decentraland en The Sandbox kwamen in de schijnwerpers te staan toen Facebook het merk Meta aankondigde in oktober 2021. Met de verwachting dat het metaverse zal groeien van $36.8 miljard in 2022 naar $710.2 miljard in 2027, volgens Global Market Estimates, werd geld stoppen in metaverse projecten met groot potentieel al snel een topprioriteit voor investeerders

In dit artikel bespreken we hoe het nieuwe metaverse project Metacade zich verhoudt ten opzichte van Decentraland en The Sandbox.

Wat is Decentraland?

Decentraland is een virtuele 3D wereld, gebouwd op de Ethereum blockchain. Het is een virtueel landschap waar gebruikers bijna alles kunnen maken wat ze maar kunnen bedenken, zoals games, hotels, casinos, transportmiddelen en meer. Dit vindt allemaal plaats in het virtuele land van Decentraland, voorgesteld door LAND non-fungible tokens (NFT’s). Deze kunnen worden gekocht of verkocht met winst op de marktplaats van Decentraland met MANA tokens.

Gebruikers hebben interactie met de wereld om hen heen via een virtuele avatar. Op de marktplaats van Decentraland vind je ook wearables terug die je kan gebruiken om die avatars aan je eigen stijl aan te passen, zoals haarstijlen, horloges, kostuums, schoenen, en zelfs jurken. Volgens NFT Stats werd een paar schoenen recent nog verkocht voor $7.3k!

In essentie is geen enkele onderneming of persoon eigenaar van Decentraland: het is volledig gedecentraliseerd. Dit betekent dat de spelers ook de toekomst van Decentraland bepalen, in tegenstelling tot andere games, zoals Meta’s Horizon Worlds.

Wat is The Sandbox?

The Sandbox is één van de meest erkende metaverse projecten naast Decentraland. Net als Decentraland, is The Sandbox een virtuele 3D wereld dat draait op de Ethereum blockchain. Het belangrijkste verschil is echter dat The Sandbox de nadruk legt op de spelervaring. The Sandbox laat zijn gebruikers toe om volledige games te ontwerpen, inclusief quests, zelfgemaakte objecten en programmeerbare personages. 

Terwijl andere ontwikkelingsplatformen deze mogelijkheden al meer dan tien jaar aanbieden, is het bijzonder dat The Sandbox de gebruikers ook het eigendom van de zelfgemaakte creaties toekent. Unieke items kunnen omgezet worden in ASSET NFT’s, die weer verhandeld kunnen worden op de marktplaats van The Sandbox. Volledige games, vertegenwoordigd door de GAME token, kunnen ook makkelijk gekocht en verkocht worden.

Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de VoxEdit en de Game Maker tools die in The Sandbox zijn ingebouwd. VoxEdit is het platform waar gebruikers hun eigen unieke objecten kunnen maken en de Game Maker laat gebruikers toe hun game ideeën om te zetten in (virtuele) werkelijkheid, zelfs als ze geen ervaring hebben in het ontwikkelen van een spel. 

Wat is Metacade?

Metacade is een nieuw metaverse gaming project dat als doelstelling heeft om de grootste community hub te worden voor alles wat Web3 gaming betreft. Het is een plaats waar gebruikers naartoe gaan om contacten te leggen met gelijkgestemde gamers, om te ontdekken hoe ze het meeste kunnen halen uit de nieuwste metaverse games, hun play-to-earn opbrengsten te vergroten, en verbinding te maken met de slimste koppen van blockchain en metaverse gaming.

Maar het einddoel van Metacade is zoveel meer dan dat. Hun visie is om een platform te bouwen dat volledig in handen is van de community en dat verantwoordelijk is voor de meest indrukwekkende games en innovaties in één van de snelst groeiende industrieën op de planeet: GameFi.

Wat maakt Metacade zo uniek?

Metacade heeft de bedoeling om de ultieme bestemming te worden voor iedereen die zich wil verdiepen in GameFi. Om deze doelstelling te behalen, vergoeden ze gebruikers met de MCADE tokens om recensies, de beste Web3 alpha’s en content te delen die hulp biedt aan iedereen die de wereld van play-to-earn wil leren kennen. Je kunt betaald worden om je bedenkingen en ervaring te delen bij games die je nu al graag speelt. Metacade plant zelfs de lancering van een testomgeving waar ontwikkelaars hun beta testers kunnen betalen voor het vinden van bugs, extra features voor te stellen en hulp te bieden bij het verfijnen van hun prototypes.  

Eén van de features van Metacade met het grootste potentieel is de lancering van de Metagrants, gepland voor het najaar van 2023. Metagrants zal gameontwikkelaars onderling laten strijden voor de financiering van hun project, zoals gestemd door de Metacade community. In tegenstelling tot traditionele crowd-sourcing platforms kan er maar één winnaar zijn. Dat betekent dat alleen de allerbeste voorstellen de steun van de community kunnen bekomen. Wanneer na verloop van tijd nieuwere titels worden toegevoegd, wil Metacade een exclusieve virtuele speelhal worden met enkele van de beste play-to-earn games onder hun dak. 

In dat stadium van de ontwikkeling, hoopt Metacade ook volledig zelfsturend te worden door een decentralised autonomous organisation (DAO), inclusief een eigen fonds dat door de community wordt beheerd en leidinggevende posities die worden toegekend aan de waardevolste leden. Dit zal de community toelaten om hun mening te delen over de richting die Metacade in de toekomst moet uitgaan en uiteindelijk de toekomst van play-to-earn gaming. 

Investeren in Metacade ten opzichte van Decentraland en The Sandbox 

Metacade’s grootste verschil ten opzichte van games als Decentraland en The Sandbox is dat het geen op zichzelf staand spel is; het is een platform waar gebruikers naartoe gaan om deze games te vinden, er geld mee te verdienen en ze te helpen ontwikkelen. Terwijl Decentraland en The Sandbox afhankelijk zijn van de waarde die spelers aan hun platform hechten, is de groei van Metacade rechtstreeks verbonden met de metaverse en hoe de Web3 gaming industrie uitbreidt, waardoor het een veiligere keuze is. 

En volgens BeinCrypto, hebben deze twee games het erg moeilijk momenteel. Sinds de tiende oktober, heeft The Sandbox nog 616 actieve spelers; Decentraland heeft slechts 379 actieve spelers. Terwijl deze games komen en gaan, bevindt Metacade zich in de ideale positie om voordeel te halen uit de algemene groei van de metaverse industrie. In combinatie met het feit dat Metacade nog maar net aan het grote publiek werd bekend gemaakt, zou MCADE wel eens de beste investering in de toekomst van Web3  en de metaverse kunnen zijn.

Koop hier Decentraland en The Sandbox bij eToro.

Schrijf je hier in voor de de Metacade presale.

Het bericht Hoe het metaverse project Metacade zich verhoudt tot Decentraland en The Sandbox verscheen eerst op Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*