Crypto-Prijzen.nl

Hoe COVID-19 zijn eigen NFT nummerverzameling kreeg

Hoe COVID-19 zijn eigen NFT nummerverzameling kreeg

De NFT industrie is enorm, en nu kunnen we letterlijk zeggen dat het viraal is gegaan. Dataproject Viromusic gebruikte de genetische sequentie van COVID-19 om een NFT collectie met liedjes te lanceren. Het eerste nummer is verkocht en de koper vraagt 100 Ether (ETH/USD), momenteel gelijk aan $ 380.000, op de wederverkoopmarkt.

Het proces van DNA sonificatie

Het deuntje is best mooi, om eerlijk te zijn. U kunt het hier op Rarible beluisteren. De verzameling is gemaakt door middel van een proces dat DNA sonificatie wordt genoemd, waarbij de genetische codeletters in het coronavirus worden omgezet in een melodie. Als we naar het nummer luisteren, horen we de instructies van het virus die zichzelf repliceren.

Elke NFT in de collectie is uniek omdat deze is gebaseerd op verschillende notitietoewijzingen of delen van de virale code. De virale code is de basis voor de melodie. Andere instrumenten begeleiden het.

De eerste NFT in de collectie werd gemaakt met behulp van RNA positie 28866 tot 29459 (in het nucleocapside-gen). De toewijzing van muzieknoten aan aminozuren is als volgt: alanine = Eb5, arginine = Ab6 enzovoort.

10K corona nummers werden geslagen als NFT’s

Sinds het begin van de pandemie zijn in totaal 10.000 coronavirusnummers als NFT’s geslagen. De meeste zijn new age, met combinaties van piano, drums, strijkers, gitaar en synthetische omgevingsgeluiden. U kunt bieden op de muziek op Rarible. De meeste NFT’s kosten ongeveer $ 265.

NFT’s zijn beschikbaar in elke vorm

Het lijkt erop dat er tegenwoordig NFT’s in elke mogelijke vorm zijn. Digitale kunst is echter nog steeds waar het meeste geld zit. Mensen die de NFT’s in de collectie kopen, krijgen niet alleen een audiobestand met hoge resolutie van het nummer, maar leren ook welke genen overeenkomen met de code en waarvoor het virus ze gebruikt.

Organisatoren van de NFT veiling vertelden Fortune:

Het idee voor deze collectie is ontstaan uit een ontzag voor de schoonheid in de code van het leven. We hopen dat dit project helpt om het bewustzijn te vergroten dat zelfs een virus dat dergelijke ellende kan veroorzaken, fundamenteel gebaseerd is op dezelfde code als elk levend wezen op aarde.

Inhoud wordt ontgrendeld na aankoop en bevat een WAV bestand met volledige resolutie van de NFT. Het contract is gebaseerd op ERC-721 (OpenZeppelin).

Nucleocapside, een gen dat het virus helpt zijn RNA stevig in het midden samen te voegen, werd gebruikt om het nummer te maken. Het helpt ook om samen met het membraangen de buitenste schil te creëren.

The post Hoe COVID-19 zijn eigen NFT nummerverzameling kreeg appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*