Crypto-Prijzen.nl

Hillary Clinton zegt dat crypto de dollar kan ondermijnen

Hillary Clinton zegt dat crypto de dollar kan ondermijnen

Voormalig Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton vindt cryptocurrencies erg interessant en exotisch. Ze beweert echter dat de ontluikende activaklasse het potentieel heeft om de rol van de Amerikaanse dollar als reservevaluta te ondermijnen.

Ze gelooft ook dat crypto’s landen kunnen destabiliseren. Clinton deelde haar gevoelens tijdens het Bloomberg New Economy Forum in Singapore op 19 november.

Tijdens de discussie riep Clinton natiestaten op om meer aandacht te besteden aan de opkomst van de crypto industrie, door te zeggen:

Er is een hele nieuwe laag van activiteit die extreem destabiliserend kan zijn of, in de verkeerde handen of in allianties met de verkeerde mensen, een directe bedreiging zou kunnen zijn voor veel van onze natiestaten en zeker voor de wereldwijde valutamarkten.

De meningen van Clinton weerspiegelen die van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump, die opmerkte dat Bitcoin (BTC/USD) oplichterij lijkt en dat het gewoon een andere valuta is die probeert de Amerikaanse dollar te verslaan.

Overheden blijven proberen de crypto ruimte in toom te houden

Dit nieuws komt terwijl verschillende landen blijven worstelen met het reguleren van crypto’s. China nam een negatief standpunt in over crypto’s en verbood hun handel een paar maanden geleden. Met een meer conservatieve benadering zei de Indiase premier, Narendra Modi, dat democratische landen moeten samenwerken om ervoor te zorgen dat de crypto ruimte niet in verkeerde handen terechtkomt.

Aan de andere kant hebben de VS actief de nationale veiligheidsrisico’s aangepakt die cryptocurrencies met zich meebrengen. De Biden-administratie heeft bijvoorbeeld een taskforce gevormd om crypto gerelateerde ransomware aanvallen aan te pakken nadat kwaadwillenden eerder dit jaar Colonial Pipeline hadden gehackt.

Bovendien kondigde het Witte Huis aan dat het premies ter waarde van maximaal $ 10 miljoen zou aanbieden in ruil voor informatie die zou helpen bij het volgen van de opbrengsten van hackers die ransomware aanvallen krijgen.

President Biden ondertekende ook de controversiële $ 1 biljoen Amerikaanse infrastructuurwet. Hoewel het nog van kracht moet worden, introduceert de wet strengere rapportagevereisten voor crypto brokers.

De wereld zou het idee moeten koesteren om crypto in de buurt te hebben

Terwijl regeringen over de hele wereld worstelen om de crypto ruimte te reguleren, suggereert Changpeng Zhao, de CEO van ’s werelds grootste cryptobeurs Binance, dat ze verstandige regels moeten invoeren om de sector te helpen bloeien.

Volgens hem is crypto geen valuta of handelsartikel. Hij beweert dat het een technologie is die het toekomstige financiële systeem zal aandrijven. CZ zei dit tijdens het Bloomberg New Economy Forum, waarbij hij opmerkte dat technologische innovaties misschien langzaam vorderen, maar nooit stoppen.

The post Hillary Clinton zegt dat crypto de dollar kan ondermijnen appeared first on Invezz.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*